PP

     Середа, 24.04.2024, 13:25



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Квітень » 13 » З метою сприяння вдосконаленню воєнної організації держави
21:22
З метою сприяння вдосконаленню воєнної організації держави
Ще влітку 2011 року (під час підготовки і проведення заходів з нагоди 20-річчя СОУ) Спілка офіцерів України визначила, що основним пріоритетним завданням сьогодні і на найближчий час для неї є здійснення головного статутного завдання - сприяння вдосконаленню воєнної організації держави, зміцненню національної безпеки та захисту національних інтересів України.
Відслідковуючи діяльність парламентарів, провід СОУ мав інформацію про те, що у вересні 2012 року народними депутатами України – членами Комітету з питань національної безпеки і оборони С.Р. ГРИНЕВЕЦЬКИМ, О.І. КУЗЬМУКОМ, М.М ПЕТРУКОМ, А.С ГРИЦЕНКОМ, В.Г. МАТВЄЄВИМ було зареєстровано проект постанови Верховної Ради, який передбачав проведення 16 листопада 2011 року в залі пленарних засідань Верховної Ради України парламентських слухань на тему: „Про стан та перспективи розвитку Воєнної організації та сектору безпеки України”. Не зважаючи на те, що профільний комітет на той час не передбачав безпосередньої участі СОУ у підготовці та проведенні цих слухань, Спілка мала серйозні наміри озвучити під час слухань свої пропозиції по вирішенню проблем з різних напрямків перспектив розвитку Воєнної організації та сектору безпеки України, бо цією проблематикою організація займається ще з початку свого створення. А якщо точніше – СОУ саме і народилася для того, щоб Україна мала потужну Воєнну організацію і міцний сектор безпеки.
Але коли у запропонований час парламентарі не змогли організувати цей важливий захід, 3 грудня 2011 року Спілка офіцерів України за участю фахівців і експертів організувала і провела засідання круглого столу на тему:”20 років на шляху відродження Збройних Сил України”. Учасники констатували, що сучасний стан Збройних Сил України потребує негайного проведення Парламентських слухань щодо їхнього реформування та виконання рекомендацій Парламентських слухань стосовно правового та соціального захисту військовослужбовців, ветеранів та членів їхніх сімей від 8 лютого 2006 року. Відповідне звернення з цього приводу від імені учасників засідання круглого столу СОУ направила Президенту України – Верховному головнокомандувачу ЗС України, Прем’єр - міністру України М.АЗАРОВУ, Голові Верховної Ради України В.ЛИТВИНУ.
І лише після того, як 9 лютого Верховна Рада України прийняла рішення про проведення 25 квітня 2012 року о 15 годині парламентських слухань на тему : «Про стан та перспективи розвитку Воєнної організації і сектору безпеки України», до Голови Спілки офіцерів України за підписом першого заступника Голови Комітету, голови робочої групи з підготовки парламентських слухань С.ГРИНЕВЕЦЬКОГО було надіслано (20 березня ц.р.) запрошення для участі.
Після отримання офіційного документу Спілка активно розпочала вже безпосередню підготовку до цього важливого заходу. Свої пропозиції надіслали і криворізькі спілчани.
Переглядів: 847 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: