PP

     Четвер, 28.03.2024, 14:50



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Січень » 15 » «ВСТАВАЙ, МИЛА МОЯ, ВСТАВАЙ!» (Х-фактор у прямому ефірі. Як це було в Києві та зустріч на землі криворізькій) (+відео,фото)
15:03
«ВСТАВАЙ, МИЛА МОЯ, ВСТАВАЙ!» (Х-фактор у прямому ефірі. Як це було в Києві та зустріч на землі криворізькій) (+відео,фото)
НАМ, двом журналістам «Променя Просвіти», 5 січня, в суботу, вдалося побувати на гала-концерті, який завершував третій сезон телевізійного шоу «Х-фактор». А після цього, на зворотному шляху (на свято Різдва ХРИСТОВОГО) – ще й зустрітися зі своїми земляками, які в різних ролях долучилися до участі в цьому грандіозному телепроекті на каналі СТБ.
Як виявилося, знімальний майданчик шоу знаходився неподалік станції метро «Берестейська» в Києві. Саме там розгорталися його події і виставлялися оцінки. Із самого початку (після того, як глядачі зайняли свої місця) попередили, що фотографувати, звичайно ж, можна, але фотоспалах при цьому використовувати заборонено. А також висловили зі сцени кілька інших порад та рекомендацій, що стосувалися можливостей виходу із зали та повернення в неї протягом коротких перерв (зазвичай, - до п’яти хвилин) і поведінки під час гала-концерту. Зокрема, організатори схвально ставилися до активної підтримки учасників концерту прямо з місць, дозволялося навіть підспівувати й гучно вигукувати..
Не можна не підкреслити дві речі: високий рівень організації і ще вищий – рівень майстерності виконавців, які того вечора виходили на сцену. З іншого боку, було гірко, що українська мова звучала тільки з вуст постійної ведучої шоу Оксани МАРЧЕНКО та ще - тільки одного з чотирьох суддів: Ігоря КОНДРАТЮКА. Все ж інше (як і значно переважаюча кількість пісень) виконувалося російською та англійською.
Ведуча Оксана МАРЧЕНКО, як завжди, вийшла в новій сукні – і мандрівка спогадами про третій сезон «Х-фактору», який завершувався, розпочалася. До того ж, співали й танцювали не тільки найуспішніші учасники сезону, але й дехто із суддів. Наприклад, СЕРЬОГА під час виступу його підопічного Олексія СМИРНОВА так розходився в танці, що навіть сам зізнався зі сцени, що ще ніколи в житті настільки потужно не рухався. Ну, а враження від виступу Сергія СОСЄДОВА взагалі неможливо передати словами, бо це треба було бачити. Так само – і від прем’єри пісні Ірини ДУБЦОВОЇ у її ж виконанні.. Ігор КОНДРАТЮК теж танцював на сцені неподалік суддівського столика, але не співав. Та й навіщо це йому було робити, оскільки обидва суперфіналісти, які виборювали того вечора нагороду в розмірі двох мільйонів гривень, були саме з його групи: «25+». І найчастіше саме вони, Аїда НІКОЛАЙЧУК і Євген ЛІТВІНКОВИЧ, виходили на сцену. А «четвірка» суддів, як і Оксана МАРЧЕНКО, висловлювалися щодо їхніх виступів (і фактично всі ці оцінки були схвальними). Та і судді, і глядачі добре розуміли, що своїми висловлюваннями вони вже ніяк не вплинуть на ті оцінки людей, що протягом цілого тижня висилали свої «есемески» та дзвінки з цілої країни, до того ж, невдовзі після початку гала-концерту телефонну лінію вже закрили й у подальшому відбувався тільки підрахунок голосів: за ЛІТВІНКОВИЧА чи за НІКОЛАЙЧУК.
А виступів було справді багато, оскільки концерт розпочався о сьомій годині вечора, а завершився – десь о пів на другу ночі. І це дійсно було високе мистецтво: свіже, хвилююче, можна навіть сказати, що неповторне. До того ж, це – не тільки про самі виступи, а й про голоси. Про одного з них так прямо і сказав Ігор КОНДРАТЮК: «Людина, яка має абсолютно неповторний голос, його голос ви не сплутаєте ні з ким в Україні». А Оксана МАРЧЕНКО додала: «Чоловік, якого я назвала джерелом невичерпного оптимізму, запаморочливої харизми і фантастичного голосу. Зустрічайте – Яків ГОЛОВКО». Останній же при цьому відверто зізнався зі сцени: «Х-фактор мені зробив подарунок у житті, у мене тепер є наречена».
Неодноразово зривала своїми виступами бурхливі оплески і Юлія ПЛАКСІНА, і переможець другого сезону Віктор РОМАНЧЕНКО, і Дмитро СИСОЄВ, і Жанна ПЕРЕГОН, і (як сказав про нього Ігор КОНДРАТЮК) «геніальний український самородок, людина, яка ліпить слова так, що дай, Боже, кожному.) Володимир ГЕРАСИМЕНКО, і дует за участю Віолетти та Анатолія. А ще, - наприклад, цілих два тріо: «3D» і «Ди-Версія».
Про останню з названих музичних груп треба написати окремо, оскільки вони того вечора виступили так потужно і сильно, так відверто і з натхненням, що ще довго не вщухали бурхливі оплески й вигуки захоплення. Особливо ж – після виконання пісні «Вставай, мила моя, вставай!» з репертуару одного із найуспішніших сьогочасних українських гуртів «Океан Ельзи».





Вони проспівали так сильно й відверто, що Оксана МАРЧЕНКО не поскупилася, на наш погляд, на дуже високу оцінку, висловивши своє враження двічі: перед виступом і після нього. Ось ці слова: «Пригадую, коли на сьомому ефірі вони співали пісню, яку виконають зараз, я в якийсь момент запанікувала й подумала, що декорація може провалитися під їхнім нестримним натиском», а потім: «У мене таке враження, що навіть ті, у кого в цей самий момент були вимкнені телевізори, ці люди однаково почули ваш палкий заклик, він докотився (я так думаю) до найвіддаленіших куточків України. Дякую, хлопці, за вашу нестримну енергію, якою ви так щедро всіх підживили». Ну, а Ірина ДУБЦОВА, під керівництвом якої хлопці просувалися до фіналу, додала: «Хлопці, я люблю вас, бо ви – молодці., і мені здається, що коли і сцена провалиться, і весь світ провалиться, а ви все одно будете працювати, будете співати, бо ви справді любите співати і хочете співати – всім серцем, всією душею». Ми не будемо висловлюватися про свої враження. Достатньо вже того, що слова пісні, яку так незабутньо яскраво вони тоді виконали, ми поставили в заголовок цього матеріалу.
Але не треба забувати, що в центрі уваги того вечора були двоє суперфіналістів: Аїда НІКОЛАЙЧУК і Євген ЛІТВІНКОВИЧ, Аїда – з України, а Євген – з Білорусі. І саме хтось із них мав виграти приз: два мільйони гривень. Тож коли стрілка годинника відверто попрямувала до першої години ночі, Оксана МАРЧЕНКО учергове вийшла на сцену і промовила: «Незалежно від результатів, ви обоє – талановиті, у кожного з вас є «ікс-фактор». В цьому тиждень за тижнем пересвідчувалася вся країна. Сцена – це ваше покликання. Тож понад усе я прошу вас зараз не зупинятися ні в якому разі… Залишається тільки одне: я прошу винести конверт з глядацьким голосуванням…». А коли їй принесли конверт, вона, розкриваючи його, продовжувала: «Скажу по правді, мені дуже важко його відкривати. Але ми мусимо дізнатися правду… Отже, переможцем третього сезону шоу «Х-фактор» за вашим рішенням стає… стає Аїда НІКОЛАЙЧУК»…
А потім була дорога, повернення до Кривого Рогу. І уже в місті трапилася ця зустріч з нашими земляками: з Катериною і Михайлом НІКИЦЬКИМИ і їхньою мамою. Ті з числа наших читачів, що уважно спостерігають за шоу на екранах своїх телевізорів, знають, що в 2012-му році Катерина НІКИЦЬКА вже побувала в таборі «Х-фактору». Тож під час цієї зустрічі, вона, зокрема, розповіла про кроки, які робить, аби здійснити свою мрію – стати учасницею четвертого сезону цього шоу, а також - поділилася враженнями від гала-концерту. Посеред іншого, вона сказала: «Я дуже рада, що потрапила на концерт «Х-фактора». Вболівала за Аїду НІКОЛАЙЧУК, яка і стала переможцем шоу в третьому сезоні.



У неї був сильний суперник, але вона перемогла. Я неодноразова брала участь у кастінгах різних шоу. Але тільки у 2012-му мені пощастило потрапити до табору «Х-фактору», де було дуже цікаво. Після різдвяних свят буде відома десятка переможців «Х-фактору-онлайн», і всі вони одразу проходять на телекастінг четвертого сезону. Дуже сподіваюся, що потраплю в «прямі ефіри» та зможу там достойно виступити».


І Катерина сфотографувалася того дня, в день приїзду, 7 січня, на різдво ХРИСТОВЕ, рівно о сьомій ранку .

До речі, важливо зазначити, що великі шанси потрапити на телекастінг четвертого сезону має і її брат, Михайло НІКИЦЬКИЙ. Бо у нього на час нашої зустрічі був один з найвищих рейтингів у групі юнаків проекту «Х-фактор-онлайн».
Але як воно все буде далі, покаже час. Ми ж будемо вболівати за наших земляків. Адже все можливо, бо на «Х-факторі», як підкреслювала неодноразово у своїх виступах Оксана МАРЧЕНКО, мрії дуже часто збуваються.

Олена МАКОВІЙ, Сергій ЗІНЧЕНКО,
Київ - Кривий Ріг.



освітлена сцена «Х-фактору».




І ЩЕ -

 ВЖЕ ЛІИЧНА, СПРАВЖНЯ...  DI-ВЕРСІЯ
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1534 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: