PP

     П`ятниця, 19.04.2024, 13:12



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Липень » 9 » Всеукраїнський Комітет на захист української мови
12:48
Всеукраїнський Комітет на захист української мови
Ми утворюємо «Всеукраїнський Комітет на захист української мови», бо поважаємо українську мову та культуру.
Ми утворюємо «Всеукраїнський Комітет на захист української мови», бо, на жаль, і досі українська мова зазнає утисків і піддається знищенню навіть на території держави Україна.
Ми утворюємо «Всеукраїнський Комітет на захист української мови», бо вважаємо, що всім патріотичним силам в Україні слід єднатися, а не чубитися і сваритися на радість ворогам української державності та української мови і культури.
Ми не виступаємо проти жодної іншої мови. Ми виступаємо проти русифікації, тобто спроби продовження політики деукраїнізації України.
Ми виступаємо на захист всіх мов, які потребують державної і громадської підтримки, зокрема, тих мов, народи яких не мають окремої державності: кримських татарів, гагаузів, ромів, караїмів, кримчаків.
Ми звертаємося до народу України творити осередки «Всеукраїнського Комітету на захист української мови» в кожному регіоні України, в кожному місті, і в кожному селі.
Ми не дамо знищити українську мову!


У списку підписантів – 300 чоловік.
Серед них, наприклад, Авдієвський Анатолій, хоровий диригент, композитор,народний артист, лауреат Національної премії ім.Т.Шевченка, Андрухович Юрко, поет, прозаїк, есеїст, перекладач (м.Івано-Франківськ), Ар’єв Володимир, народний депутат України, Баранов Віктор, письменник, голова Спілки Письменників України, Доній Олесь, народний депутат, голова Мистецького Об’єднання “Остання Барикада» (голова оргкомітету), Княжицький Микола, директор телеканалу ТВІ, Парубій Андрій, народний депутат України, Сверстюк Євген, доктор філософії, політв'язень совітських таборів, Стріха Максим, діяч культури та освіти, доктор фізико-математичних наук, Шкляр Василь, письменник, Шухевич Юрій, політичний діяч, політв’язань совітських таборів.
Переглядів: 748 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: