PP

     Субота, 20.04.2024, 00:00



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Квітень » 1 » Володимира ГОНЧАРЕНКА вбили, а слідів до убивць так і не знайшли?
16:58
Володимира ГОНЧАРЕНКА вбили, а слідів до убивць так і не знайшли?

НА ПОЧАТКУ березня з ініціативи Криворізької міської організації партії «ВО «Свобода» відбулося пікетування приміщення міського управління УМВС України, а потім учасники протестної акції (близько трьох десятків чоловік) вирушили проспектом до приміщення міської прокуратури, де теж виставили пікет і провели мітинг. Приводом до такого заходу свободівців за участю активістів інших громадських організацій (у тому числі – Криворізького міського правозахисного товариства) послужила багатомісячна мовчанка з боку правоохоронців після вбивства дніпропетровського еколога Володимира ГОНЧАРЕНКА. На ній від Криворізького міського правозахисного товариства виступили Петро ЛИСЕНКО і Олександр ЧИЖИКОВ. Зокрема, полковник в запасі і чорнобилець Петро ЛИСЕНКО, згадуючи у своєму виступі літню протестну акцію на цьому ж місці, підкреслив наступне:
«Ми влітку просили вас і як людей, і як офіцерів, і як чесних слідчих цю справу довести швидко, чесно, відкрито для громадськості і прозоро, бо це злочин проти ГОНЧАРЕНКА не просто як проти громадянина. А це злочин проти всіх нас, проти наших дітей, проти нашої природи, проти нашого повітря й проти нашої країни. Пройшов час, а ми й не знаємо, в якому стані ця справа. Чи не доведеться все ж таки нам побачити винник у скоєнні вбивства ГОНЧАРЕНКА, чи ми узнаємо правду про ті відходи (звідки вони бралися)? Адже зрозуміло, що завезти на територію області велику кількість забруднених речовин – не так просто, а для цього повинно бути сприяння якихось структур. Тобто, ми хотіли б знати, чи має перспективу ця справа стосовно виявлення якихось посадовців, котрі сприяли цього екологічному злочину. Тому те, що сьогодні відбувається. – це нагадування про те, що громадськість тримає руку на пульсі цієї справи. І громадськість хотіла б знати стан справи. Це перше. Друге. – Як член Криворізького міського правозахисного товариства за дорученням голови я хотів би нагадати, що влада сьогодні проблеми екології не може підняти на той рівень, який має бути в Кривому Розі…. І третє, шановні представники правоохоронних органів, ми разом із вами хотіли б долучитися до цієї справи і як експерти громадські, і як люди, які мають певний досвід у захисті прав людей на території Кривого Рогу і всієї Січеславщини». Як повідомив начальник відділу громадської безпеки Микола ВЕРПОВСЬКИЙ, ця справа й сьогодні «на контролі у міністра внутрішніх справ» і продовжив: «Хочу вас запевнити, що проводиться дуже велика робота, проводяться слідчі дії й відпрацьовується 9 версій. Криворізькі співробітники також долучаються до цієї роботи».
А коли протестувальники підійшли до приміщення міської прокуратури, то її представник зачитала інформацію наступного змісту, подаємо в ориргіналі (й передала журналістам):
«1 августа 2012 года под Днепропетровском был избит, а впоследствии скончался в реанимации Владимир ГОНЧАРЕНКО. Расследованием уголовного дела по факту убийства ГОНЧАРЕНКО занимаются правоохранительные органы города Днепропетровска. Прокуратура города Кривого Рога поданному факту проверок не проводила, в производстве следователей органов прокуратуры города, а также следователей органов милиции данное уголовное дело не расследовалось.
Теперь, что касается тех фактов, которых говорил ГОНЧАРЕНКО, а именно о пребывании в Кривом Роге свыше 180 тонн загрязненного ядовитым гексохлорбензолом металлолома. Проведенными проверками правоохранительных и контролирующих органов данный факт не подтвердился.
Так, в августе прошлого года Криворожской межрайонной природоохранной прокуратурой проведено проверкой по обращению председателя Днепропетровской областной организации «Громадський рух України за права громадян на екологічну безпеку», который сообщал, что на территории Кривого Рога находится металлолом, который загрязнен ядовитыми веществами. В ходе прокурорской проверки с привлечением специалистов СЭС факт наличия в металлоломе ядовитых веществ не подтвердился. Кроме того, в ходе прокурорской проверки были проведены специалистами Института экологии и токсикологии санитарно-химические обследования образцов на содержание гексахлорбензола. По результатам исследований специалистов Института гексахлорбензол в образцах не обнаружен».
Власне, сама ця інформація говорить, наскільки названа прокуратура близька до українських реалій Нічого принципово нового до цієї інформації не додав і заступник прокурора міста Сергій ГРЕЧАНИЙ.

Сергій ЗІНЧЕНКО

НА СВІТЛИНАХ: учасники протестної акції з плакатами






Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 4362 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: