PP

     Четвер, 25.04.2024, 18:49



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Грудень » 26 » Володимир ЧЕРНЯК: „Без радикальної реформи політики зарплати проблему бідності розв’язати неможливо”
21:05
Володимир ЧЕРНЯК: „Без радикальної реформи політики зарплати проблему бідності розв’язати неможливо”
В Україні існує плутократично-олігархічний капіталізм, кримінально-кланова система якого, осідлавши фінансові потоки, контролює державу та процес виробництва, обміну, розподілу і споживання суспільного продукту.

І для того, щоб пом’якшити, а ще краще – УСУНУТИ КРИЧУЩУ СОЦІАЛЬНУ НЕРІВНІСТЬ в Україні, в першу чергу, необхідно здійснити крупний соціально-економічний маневр, суть якого полягає у переході від обмежувально-стримувальної політики доходів до політики стимулювання її зростання.

ОСНОВНОЮ СОЦІАЛЬНОЮ ПРОБЛЕМОЮ В УКРАЇНІ Є ОПЛАТА ПРАЦІ, проблема заробітної плати, отже – проблема подолання бідності працівників. Будь-які соціальні пільги, субсидії, преференції, виплати при народженні дитини - це паліатив. Без радикальної реформи політики заробітної плати проблему бідності широких верств населення розв’язати неможливо.

Політика доходів повинна спиратися на соціальні стандарти, такі, як прожитковий мінімум; мінімальна зарплата має бути щомісячною та погодинною.

Хибним є твердження, що зростання заробітної плати неминуче веде до зростання цін. Насправді ж зростання заробітної плати веде до зростання цін лише за однієї умови – відсутності зростання продуктивності праці.
Зростання заробітної плати потягне за собою зростання пенсій. Об’єктивною основою зростання пенсій має бути зростання заробітної плати, а не суб’єктивно встановлені добавки до пенсій.

Володимир ЧЕРНЯК,
доктор економічних наук, професор.

Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1176 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: