PP

     Середа, 24.04.2024, 21:26



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2010 » Серпень » 29 » Віталій КЛИЧКО: «Не чекати, а боротися»
13:09
Віталій КЛИЧКО: «Не чекати, а боротися»
АВТОРИТЕТНА ДУМКА
КОЖЕН УКРАЇНЕЦЬ заслуговує на краще. Ось чому ми повинні не відсиджуватися на кухнях, а боротися проти тих, для кого народ – лише біомаса, що оплачує їхнє красиве життя, дорогі автомобілі і закордонні курорти. Досить терпіти їхні витівки. Нехай вони підлаштовуються під нас і вчаться жити за правилами. Не виходить так? – тоді ми говоримо їм «прощавайте!» - бо такі політики нам не потрібні. Я не збираюся віддавати цій псевдо-еліті свою країну. І знаю, що боротися за неї готові мільйони інших людей. Тому що люблять Україну. Та тільки однієї любові замало, необхідно діяти. Без боротьби не буває результату. Це очевидна аксіома. Передусім, потрібна віра. Якщо ти не віриш у перемогу, значить – уже програв.
Чекати манни небесної й гадати, що все воно якось саме вийде, - марна справа. Подивіться, як живуть молоді європейські країни. Словенія отримала незалежність у 1991-иу, Чехія і Словаччина розділилися в 1993 році. А тепер порівняйте їх з Україною… Чи не здається вам, що із самого початку маючи приблизно однакові стартові можливості, ми їм сьогодні серйозно поступаємось?
Успіх цих країн має основою не якесь очікування на диво, а – постійну і наполегливу роботу. Словенці, як і українці, створювали державу практично «з нуля». Але у них була мета – довести, що вони заслужили свою незалежність. Вони підтримували одне одного й разом долали труднощі, разом будували свою дорогу в Євросоюз. І у них все вийшло.
Україна – наш спільний дім. А свій дім необхідно захищати. І результат буде лише тоді, коли ми боремося за нього, а не пливемо за течією.
 
Віталій КЛИЧКО,
неодноразовий чемпіон світу у професійному боксі в надважкій вазі, занесений до Книги рекордів ГІННЕСА, Герой України, з 2002 року – спеціальний уповноважений ЮНЕСКО з програми «Освіта для дітей із злидарства», з 2003-го – голова правління благодійної організації «Фонд братів КЛИЧКІВ»;
(з матеріалу на блозі «Української правди» від 24 серпня 2010 року під назвою «Бороться за СВОЮ Украину»; переклад на українську - ред.).
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 998 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: