PP

     Четвер, 18.04.2024, 05:38



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2015 » Квітень » 14 » Вісім громад Дніпропетровщини отримали європейські гранти на проекти з водопостачання
16:24
Вісім громад Дніпропетровщини отримали європейські гранти на проекти з водопостачання
3 квітня вісім сільських голів підписали угоди в рамках реалізації спільного проекту Дніпропетровської облради та швейцарсько-українського проекту DESPRO, завдяки яким отримають фінансову допомогу в облаштуванні систем водопостачання на своїх територіях. Переможці відбиралися за конкурсною основою.
«Громади самостійно залучили кошти на вирішення існуючих проблем, продемонстрували активність, щоб змінити умови свого проживання на краще. Завдяки проекту вони отримають якісне водопостачання на своїх територіях. У половини з них були застаріли системи, ще у половини – взагалі ніколи не було централізованого водопроводу», - зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Євген УДОД.
На зведення системи водопостачання кожна сільрада отримає 250 тисяч гривень з обласного бюджету та 370 тисяч. гривень. від проекту DESPRO (якщо протяжність водогону - до 6 кілометрів). Якщо ж протяжність більша за 6 кілометрів, то до цієї суми додатково виділятиметься 50 тисяч. гривень на кожний кілометр. Ще по 50 тисяч гривень. громадам виділять на благоустрій нового об’єкту. Решту необхідних коштів на умовах співфінансування додадуть місцеві бюджети, спонсори та жителі.
Нагадаємо, перший спільний конкурс з проектом DESPRO було проведено у 2014 році за ініціативи голови облради Євгена УДОДА. Тоді переможцями стали 5 сільських громад, які вже цього року отримають нові водогони та будуть забезпечені якісною водою.
Довідково: Переможцями спільного проекту Дніпропетровської облради та швейцарсько-українського проекту DESPRO 2015 року стали: Водянська сільрада Верхньодніпровського району, Орджонікідзевська сільрада Криворізького району, Вербківська сільрада Павлоградського району, Саксаганська сільрада П’ятихатського району, Мопрівська та Олександропільська сільради Солонянського району, Першотравенська сільрада Софіївського району, Володимирівська сільрада Томаківського району.

«Вісті Придніпров’я», 6 квітня 2015 року
Переглядів: 504 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: