PP

     Вівторок, 23.04.2024, 15:02



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2015 » Січень » 26 » ВІЛКУЛА підтримали, але - хто?..
20:22
ВІЛКУЛА підтримали, але - хто?..
Подія, з перебігом якої ознайомила нас 29 грудня криворізька ТРК «Рудана», може мати далекосяжні наслідки. Інсценізація спектаклю під назвою «Общественный совет в поддержку мэра», де роль конферанс’є зіграли депутат Дніпропетровської обласної ради (він же - директор дивізіону групи «Метінвест») Микола ІЩЕНКО і заслужений діяч мистецтв (він же - директор театру «Академія руху») Олександр БЄЛЬСЬКИЙ, могла б здатися гротескною, якби за їхніми спинами не приховувалася мобілізація і концентрація всього арсеналу засобів наступу криворізьких «регіоналів» на вільнодумство Майдану.
Зараз важко сказати, хто на цьому заході був громадськістю, а хто - гостем, але, з огляду на список ораторів, можна впевнено заявити, що криворіжцям цього разу продемонстрували проведення зборів партактиву екс- (а, можливо, ще й не екс-) «регіоналів» нашого міста. Кого тут під личиною громадськості тільки не було: депутати облради Михайло КОРОЛЕНКО, Юрій АРСЕЄВ, згаданий уже Микола ІЩЕНКО та був навіть народний депутат України ГАЛЬЧЕНКО, півдюжини голів профспілок міста - Олімпіада ФАРАФОНОВА, Юрій БОБЧЕНКО, Анатолій МАКАРЕНКО, Наталя ПАТРУШЕВА і Наталія ШАМРИЦЬКА, що вірою і правдою постійно захищають інтереси Партії Регіонів, голова ради ветеранів Кривого Рогу Микола ДАБІЖА та ще й завідуючий Криворізькою єпархією УПЦ МП Єфрем, він же - почесний громадянин м. Кривого Рогу! Всі, хто брав слово, рішуче засуджували пікетування міськради та вимоги відставки міського голови Ю. ВІЛКУЛА та палко обіцяли його захищати. А гендиректор ПАТ «ЦГЗК» Павло ТИМОШЕНКО добалакався до того, що, якщо вірити його словам, не делегував мітингувальникам право протестувати, і пообіцяв у разі потреби стати на сторону … (не уточнив, - яку!) і стояти до кінця. Якщо врахувати наявність у гендиректора ТИМОШЕНКА охоронних служб, то можна повірити, що стояти до кінця у нього буде з чим. Виступили і ветерани МВС – Олександр ФІЩЕНКО, позаштатний помічник міського голови, який якось пророчо прорік, що не ВІЛКУЛ, а саме громадськість (напевно, - з лав ПАТ «ЦГЗК»?) змете намети мітингувальників, які «компрометують» Майдан. Цікаво було б знати, чи так само піклувався ФІЩЕНКО про реноме Майдану під час революції гідності за часів ЯНУКОВИЧА? А командир взводу розвідки Валерій ЮСУПОВ зізнався, що для нього ті, хто вимагає відставки ВІЛКУЛА, є такими, як і ті, що воюють з нашою армією (проте про себе не уточнив, чи так само принципово боронив її від нищення «регіоналами»).
У підсумку тридцять три особи від імені громадськості прийняли відповідну резолюцію і поставили свої підписи на підтримку мера ВІЛКУЛА. Самих лише депутатів міськради, обраних за списком Партії регіонів, назбиралося одинадцять – третина від всього представництва «стурбованої громадськості».
Самі підписанти, певно, «забули» про те, що менше року тому криворізький Майдан поставив свою вимогу негайної відставки «заслуженого мера» і ніколи не скасовував цієї вимоги, що на той час, крім «тітушок», ніхто з них не прибув на Майдан, щоб довести повсталим Криворіжжям всі переваги правління сімейства ВІЛКУЛІВ. А на цей раз воскреслі «громадські активісти», виявляється, «возмущены, как может группа из 5-10 радикально настроенных «интриганов от политики» выражать интересы многочисленного трудового Кривбасса?».
Особливо комічно виглядає теза резолюції, прийнята громадською радою екс-регіональського складу, про те, що «реваншисти компрометують і Євромайдан, і нову українську владу в очах криворіжців». Логіка цієї мімікрії влади парадоксальна: «майданські радикали» прагнуть реваншу, цебто - повернення «регіоналів», а актив екс-регіоналів вболіває за репутацію Євромайдану і нової української влади.
Псевдогромадська рада Кривого Рогу на захист мера використала всі засоби інформації для свого явлення народу і, що найважливіше, використала потужності комунальних закладів - «Рудани» і «ЧГ» з його більш ніж 10-тисячним накладом.
Заявку зроблено, маємо знати: вілкулівсько-ахметовський спрут, скориставшись відсутністю ефективного законодавства про очищення влади, розпочав гру м’язами.

Микола КОРОБКО
Переглядів: 559 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: