PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 08:28



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Липень » 27 » Вічна і незнищенна !
20:11
Вічна і незнищенна !
Антиукраїнська і злочинна влада пішла в відкритий наступ проти України і українців, піднісши меч на найдорожче, що є в українців – українську мову. Це останній аргумент цієї сьогочасної влади у війні проти українців. ЯНУКОВИЧ і його оточення за 2 роки свого правління довели країну до руїни, а українців до зубожіння, рейтинги їхні впали «нижче плінтуса». Щоб мобілізувати свій втрачений електорат, влада викинула свій останній козир, пішла в наступ на українську мову, але хто підняв меч найсвятіше, що є у нації, той від меча і загине!
Українській мові вчені нараховують 45000 тисяч років від часу її зародження. Вона почала формуватися на обширному просторі, який нині ми називаємо Східною Європою, або причорноморський кристалічний щит. Земля – це не просто те, що у нас під ногами, а жива істота. Вона постійно вібрує і ці вібрації, на причорноморському кристалічному щиті, територію якого займає Україна, є особливими, вони мають свою амплітуду коливань і притаманні тільки території України. Під впливом цих вібрацій і формувалася протягом тисячоліть українська мова, одна з найбагатших мов у світі за своїм лексичним і мовним складом. Тут хотілося б звернути увагу на таке. Скільки за довгу історію нашої Землі до нас приходило завойовників, скільки проходило через нашу територію всіляких орд!.. Та всі вони або розчинялися серед нашого люду, або безслідно зникали. Чому ж так виходило? Та тому, що все чуже і неприродне для нашої Землі не приживалося на ній. За тисячі років українська мова відшліфувалася до досконалості - як грані дорогоцінного алмазу. За своїм багатством вона не має собі рівних, ні в одній мові світу немає стільки синонімів, як в українській, що говорить про її давність. Зовсім інша ситуація з російською мовою. В порівнянні з українською вона зовсім молода – почала зароджуватися на межі XII– XIII століть. Це не природна мова, а штучно створена. Російська мова – це симбіоз спочатку давньоукраїнської і угрофінських мов, а потім додалася татарська мова, XVIII-IXX століття додали до неї французьку і німецьку мови. Але найбільше її «багатство» це – матюки. Сучасний стан російської мови говорить, як про духовний, так і про моральний занепад російського суспільства. Сучасна російська мова - це далеко не мова ПУШКІНА і ТОЛСТОГО. Здається, російський мат заполонив усі прошарки російського суспільства. Як відомо, мова - це основа основ кожної держави і вона (як чутливий індикатор) говорить або про розквіт, або про занепад суспільства. Російська Імперія зараз знахоться в стадії агонії і її вже ніщо не врятує від розпаду, тому її керівництво так судорожно чіпляється за Україну, сподіваючись таким чином продовжити своє існування. Російська мова як чужорідне тіло ніколи не приживеться на території України, вібрації нашої Землі ніколи не сприймуть цю недосконалість.
Українці повинні усвідомити, що найкращий захист нашої мови буде тоді, коли ми глибоко проймемося тим, яка давня наша мова, наскільки вона досконала і багата. Коли кожний українець буде гордий з того, що він народився на цій Землі і в нього є безцінне багатство – Українська мова - , тоді нам нічого не буде загрожувати і ми будемо впевнені у своєму майбутньому.

Микола ЗАРЕМБА,
м. Павлоград, 16 червня 2012 року
Переглядів: 778 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: