PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 08:02



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2011 » Серпень » 9 » Верховну Раду привчають до роботи
18:31
Верховну Раду привчають до роботи
1-го січня 2011 року Верховна Рада України відмінила Закон України «Про боротьбу з корупцією»,прийнявши Закон України «Про заходи запобігання та протидії корупції», а 5-го січня визнала нечинним і цей закон. З того часу в Україні не діє жоден закон щодо протидії корупції. Цим самим паралізована відповідна робота СБУ, зокрема, з виявлення та попередження бездіяльності працівників міліції, які незаконно відмовляли в наданні інформації. Згідно відміненого закону, в разі, якщо працівник ДАІ не давав відповіді на інформаційний запит або порушував термін відповіді – це було порушенням ст. 5 Закону України «Про боротьбу з корупцією». Його наслідком було складання адміністративного протоколу і автоматичне звільнення з роботи.
Та цього разу громадськість не забажала бути осторонь. Учасники громадського проекту «Дорожній контроль» спрямували інформаційний запит до Верховної Ради з вимогою роз’яснити, на підставі чого тепер треба карати корупціонерів.
Пройшов місяць, а Верховна Рада не надала жодної відповіді. «Дорожній контроль» змушений був звернутися до Окружного адміністративного суду м. Києва з вимогою визнати незаконною таку бездіяльність і зобов’язати дати відповідь на запит. 16 червня суд у присутності працівниці Апарату Верховної Ради України своєю постановою задовольнив у повному обсязі позов «Дорожнього контролю» і визнав протиправною бездіяльність апарату Верховної Ради.
Микола КОРОБКО
(За матеріалами сайту «Общественный проект ДОРОЖНЫЙ КОНТРОЛЬ» www.roadcontrol.org.ua )
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 767 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: