PP

     П`ятниця, 19.04.2024, 19:47



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2010 » Жовтень » 17 » В’ячеслав БІЛОУС: „Давайте припинимо цю громадянську війну”
20:28
В’ячеслав БІЛОУС: „Давайте припинимо цю громадянську війну”
В.БІЛОУС:
Шановне товариство! Шановні ветерани! Шановна президія! Я – полковник В’ячеслав БІЛОУС, депутат Верховної ради ІІ-го скликання. Я прослужив у збройних силах 28 років. Служив у Радянській армії, в Українській армії. І Ви знаєте, коли на комітеті обговорювалось питання щодо організації роботи цієї секції, я виступив і попросив, (і тут є свідки цьому): «Не треба цього робити тому що ми не можемо домовитись». Я запропонував: давайте проведемо круглий стіл, щоб не роз’єднувати людей, давайте проведемо науково-практичну конференцію, давайте проведемо диспут, дискусію. А сьогодні… І правильно головуючий сказав, що треба говорити про наболіли проблеми. Про податковий кодекс, яким сьогодні влада хоче …
Вигук з місця: «А он нє по тємє гаваріт»
В.БІЛОУС
У Вас же є діти, офіцери. І головуючий правильно сказав, бо старший лейтенант який отримує 2 400... спробуйте, проживіть у Києві на ці гроші. А Ви кажете, що не по темі. Ви ж воювали, захищали, хотіли, щоб люди краще жили... Отже, наступне... Оподаткувати хочуть матеріальну компенсацію за продпайок і за військову форму. Як же це так: держава платить з бюджету і оподатковується, до чого ми дожили? А тепер, так би мовити, по темі... Про яку правду історії ми хочемо говорити? Про те що в 17-му році більшовики прийшли зі зброєю і розігнали законно обрану Думу, убили царя, убили дітей царських… Про правду давайте також говорити… Вони ж на крові побудували державу.
Наступне, - в 39-му році підписали пакт МОЛОТОВА-РІББЕНТРОПА, зробили парад в Бресті совєтських і війск вермахту . Це правда історіі , - і надо за це відповідать. На 20-му з’їзді ХРУЩОВ виступив і сказав, що ВКПБ, яка керувала до 20-го з’їзду на чолі із СТАЛІНИМ, - злочинці. Ето - документи, ето - правда, ето - факти. Давайте говорити про цю правду історії також. Отже, якщо говорити про правду історії, то я вам скажу. Спілка офіцерів у 91-му році щоби примирити людей…
(Вигуки із залу, . які заважають виступати)...
В.БІЛОУС:
Хватить, - ми примирилися з окупантами - у Севастополі стоїть хрест примирення вермахту і совєтських воїнам на батареї, котра обороняла Севастополь. Ми примирилися з іншими окупантами… Які … поляки нас окупували були… інші окупанти… А в середині не можемо примиритися… То де ж наша совість? Де християнська мораль? Давайте ж простягнемо руку… Скільки ж людей залишилось?
... Тому в 91-му році багато людей на пароплаві від Києва до Одеси їхали ветерани війни Великої вітчизняної і УПА, розмовляли – не домовилися. У 96-му році Спілка офіцерів України започаткувала, нас підтримало об’єднання колишніх вояків у Великій Британії, поставили меморіальну дошку у Львові на знак примирення. ПИЛИПЕНКО, віце-адмірал Герой Совєтського Союза, очолював делегацію Севастополя, започаткували, - знов не приймається… Наступне , - у нас є приклади… Генерал ЖУКОВ. Ось сидить його заступник з Івано-Франківська. Генерал-майор ЖУКОВ простягнув руку ЗЕЛЕНЧУКУ, Голові братства УПА у 2008 році , я був присутній, це правда!
Вигук з місця: „Теж мені правда історії…»
В.Б.ІЛОУС:
„Так, це правда історії. Коли я був головою адміністрації, то я почув такий факт: воїн УПА ПІЦІКЕВИЧ, я називаю прізвище, є членом Васильківської районної організації ветеранів ВВВ. Тобто, на регіональному рівні людям нема чого ділити. Давайте припинимо цю громадянську війну, яку колись розв’язали і подумаємо що ми робимо. А потім будемо виховувати. І тут молоді офіцери, які кажуть, чому ми можемо навчити їх, якщо ми не можемо домовитись, якщо війна продовжується. Якщо в головах продовжується громадянська війна, то як ми можемо досягти миру.
Я - син фронтовика. Батько мій закінчив війну у 46-му році. Я знаю про війну. Він не хотів ніколи багато говорити про війну... помер уже, нажаль, - Царство йому небесне. Але він дуже боявся говорити про війну. Це страшна, говорив, була війна. Отже, і ви всі пройшли цю страшну війну. І ми вклоняємося всім вам, офіцери Спілки офіцерів України за те, що ви воювали, за те, що ви Перемогу принесли. Але будьте ж благорозумними, простягніть руку своїм людям, які живуть на цій землі. Україна була під Польщею, Румунією, Туреччиною, Австро-Угорщиною … різні культури, різні держави. То що ж, вони винуваті, і коли вони в свій час воювали в різних арміях . Давайте, в кінці кінців, поки ви живі і є момент, коли можна примиритися . Але зізнайтеся у тому, що це також люди. Отже, я закінчую.
Товариство, якщо хочете проводити круглі столи, конференції, - будь ласка!...Але ці теми на такому загалі, бачите, приводять до конфліктів. І насамкінець. Подумайте, - у вас є діти у вас є онуки. Якщо в одному полку служить воїн, ось внук цього генерала, прекрасної людини, а служить там же наводчиком внук воїна УПА!? До чого ж це приведе, коли один батько говоре: «так треба робити.», а іншій батько говорить: «ні, ось так.» До чого це приведе!? Тому подумайте над тим, що ми робимо”.

(З виступу В’ячеслава БІЛОУСА перед ветеранами. Повністю він викладений на Інтернет-сайті СОУ за адресою: http://portsou.at.ua/news/pro_pravdu_istorii_vistup_golovi_sou_na_vseukrajinskomu_forumi_veteraniv_video_sou/2010-10-01-680)




Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1139 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: