PP

     Субота, 20.04.2024, 09:10



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2011 » Листопад » 13 » «Українське мовлення – в ефір»
20:35
«Українське мовлення – в ефір»
Громадські активісти провели акцію протесту, вимагаючи від Віктора ЯНУКОВИЧА накласти вето на законопроект №6342, який удвічі зменшує квоту на україномовний аудіо- та відеопродукт в українському ефірі. Акцію приурочили до Дня української писемності та мови. Ухвалений Верховною Радою новий закон встановлює 25-відсоткову квоту на «продукцію вироблену в Україні», тоді як нинішній закон передбачає не менше ніж 50 відсотків україномовного медіапродукту в українських ЗМІ.
За словами організаторів акції-протесту, закон суперечить 11-й cтатті Конституції, яка обов’язує державу сприяти розвитку української культури. «Закон є лобістським в інтересах іноземного шоу-бізнесу та іноземних власників ЗМІ», – заявляють ініціатори протесту. Під час акції на асфальті біля президентської адміністрації діти крейдою малювали національну символіку, закликаючи Президента захистити українську мову.
«МОВА – СФЕРА, ЯКА НЕ МАЄ РЕГУЛЮВАТИСЯ
КОНКУРЕНЦІЄЮ», - КАПРАНОВ
Український письменник Дмитро КАПРАНОВ переконаний: не всі сфери життя регулюються ринковою конкуренцією. «Не дарма влада намагається позабирати пільги: «Інваліди конкурентні? – Ні. – Давайте у них заберемо!» Це називається мародерством!» – зазначає він. «Російська попса – це не те, що ми прагнемо слухати. Російська попса – це те, що прагнуть нам ставити редакції. Всім зрозуміло, звідки ростуть ноги у всіх радіостанції», – наголосив Дмитро КАПРАНОВ. Громадські активісти заявляють, що в тому разі, коли закон буде підписано, вони закликатимуть до «бойкоту тих медіа, які діятимуть всупереч національним інтересам».
Поки голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН відклав підписання законопроекту до усунення неузгодженостей у тексті.

Андрій БАШТОВИЙ,
радіо «Свобода», 9 листопада 2011 року
Переглядів: 753 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: