PP

     П`ятниця, 19.04.2024, 06:48



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2010 » Серпень » 29 » Українцям все менше подобається перебування Чорноморського флоту Росії в Криму
12:09
Українцям все менше подобається перебування Чорноморського флоту Росії в Криму
Дедалі менше українців підтримують подальше перебування Чорноморського флоту Росії на території України. Такі результати опитування, проведеного напередодні Дня Незалежності Центром РАЗУМКОВА. Тільки 44% українців вважають доцільним перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України. Супротивників такої ідеї - 37%. Водночас у квітні підтримали продовження терміну перебування ЧФ РФ 54% громадян країни, не підтримали - 33%, передає "Дзеркало тижня".
У серпні на пряме питання, чи варто було підписувати угоди, якщо ціни на газ для населення підвищили і підвищувати будуть, 45% опитаних відповіли "ні", а далі вважають слушним це рішення менше третини українців (30%). При цьому 48% опитаних погодилися з тезою про те, що керівництво країни свідомо вводило громадян в оману, коли запевняло, що підписання угод дасть змогу не підвищувати ціни. І лише 36% - упевнені, що керівництво ціни підвищувати щиро не планувало, а було змушене зробити це під тиском "зовнішніх обставин".
Опитування було проведено 10-15 серпня 2010 року. Опитано 2009 повнолітніх респондентів у всіх регіонах України. Теоретична похибка вибірки – 2,3%. При викладі результатів використовується такий регіональний поділ країни: Схід - Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Луганська, Харківська області; Захід - Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненськая, Тернопільська, Чернівецька; Центр - Київ, Вінницька, Житомирська, Київська, Кіровоградська, Полтавська, Сумська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська області; Південь - АР Крим, Миколаївська, Одеська, Херсонська області.
У квітні в Харкові президенти Росії і України Дмитро Медведєв і Віктор Янукович підписали угоду про продовження перебування ЧФ РФ у Криму в обмін на зниження ціни на газ. Опозиція різко розкритикувала цей договір, який Верховна Рада ратифікувала 27 квітня. У жовтні минулого року Європейський Союз заявив про намір вкладати гроші в економічний і соціальний розвиток Криму, посилюючи свої позиції в регіоні. Реалізація програми "Спільна ініціатива Співдружності в Криму" мала розпочатися відразу після президентських виборів в Україні, і за 2010 рік автономія мала отримати до 12 млн євро інвестицій.
Зокрема, іспанська компанія Hera Holding спільно з урядом Іспанії планує реалізувати у Криму проект з переробки твердих побутових відходів, згідно з яким на півострові планується побудувати кілька сміттєпереробних заводів. Прямі фінансові вливання здатні змістити акценти в громадській думці кримчан: з підтримки Росії - на лояльність до ЄС, вважають політологи.

NEWSru.ua, 21 серпня 2010 року.
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 946 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: