PP

     Четвер, 28.03.2024, 20:27



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Червень » 15 » Україна має 5-го президента і головнокомандувача: Петро ПОРОШЕНКО склав Присягу Українському народу
15:56
Україна має 5-го президента і головнокомандувача: Петро ПОРОШЕНКО склав Присягу Українському народу

Петро Порошенко у Верховній Раді склав Присягу на вірність українському народу. Привітався новий президент вигуком "Слава Україні!", на що отримав відповідь "Героям слава!". Текст присяги новообраний глава держави зачитував на Конституції та на Пересопницькому Євангелію.
Після складання присяги Петру Порошенку Глава ЦВК вручив Порошенку посвідчення президента. Крім того, йому були вручені регалії глави держави - булава, гербова печатка і знак у вигляді орденського ланцюга.
Президент також підписав указ про прийняття повноважень головнокомандувача ЗС України. У Верховній Раді заспівали Молитву за Україну.
У своїй промові Президент України Петро Порошенко ЗАКЛИКАВ УСІХ СКЛАСТИ ЗБРОЮ І ОБІЦЯЄ АМНІСТІЮ ТИМ, ХТО НЕ ВБИВАВ ЛЮДЕЙ І НЕ ФІНАНСУВАВ ТЕРОРИСТІВ НА ДОНБАСІ "Я йду в президенти, щоб зберегти і зміцнити єдність України, забезпечити тривалий мир і гарантувати надійну безпеку. Мир - це головне, до чого прагне український народ", - сказав Порошенко.
Він підкреслив, НЕ ХОЧЕ ВІЙНИ І НЕ ЖАДАЄ ПОМСТИ: "Хоча перед очима великі жертви, принесені українським народом. Я хочу миру і доб'юся єдності України". Крім цього, п'ятий Президент України обіцяє приділити велику увагу Донбасу і закликає його жителів до діалогу.
Він також підкреслив, що всенародні вибори президента поставили жирний хрест на розмовах про нібито нелегітимності української влади. Він зазначив, що цей міф був посіяний російською пропагандою і кланом Віктора Януковича, який зрадив Донбас і пограбував його ще більшою мірою, ніж всю країну в цілому.
ПЕТРО ПОРОШЕНКО ТАКОЖ ПІДКРЕСЛИВ, ЩО КРИМ БУВ, Є І БУДЕ УКРАЇНСЬКИМ: «Росія окупувала Крим, який є, був і буде українським. Вчора я про це твердо заявив російському керівництву в Нормандії», - підкреслив він. Крім цього, Президент Порошенко заявив, що УКРАЇНА БУЛА, Є І БУДЕ УНІТАРНОЮ ДЕРЖАВОЮ.
«Саме європейський досвід підказує нам, що значну частину повноважень вже зараз потрібно делегувати з центру місцевим органам влади. Реформа з децентралізації розпочнеться вже в цьому році змінами до Конституції. Нові повноваження отримають новообрані місцеві ради, але Україна була, є і буде унітарною державою. Маячня про федералізацію не має ґрунту для України», - підкреслив Порошенко.

mfa.gov.ua, 7 червня 2014 року
 

Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 761 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: