PP

     Субота, 20.04.2024, 12:44



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Грудень » 28 » Участь у Митному союзі несумісна з євроінтеграцією - Єврокомісія
11:34
Участь у Митному союзі несумісна з євроінтеграцією - Єврокомісія
ЗБЛИЖЕННЯ України з Митним союзом і Угода про асоціацію з ЄС є несумісними. Про це заявляють в Європейській комісії, пише "Інтерфакс-Україна".
"Україна повинна вибирати, з якими правилами вирівнювати своє законодавство - чи з тим, яке пов'язане із законодавством ЄС, або з тим, що застосовуються в рамках Митного союзу", - пояснили в Єврокомісії. "Неможливо, щоб Україна вирівнювала з обома (правилами) в один і той же час. Україна повинна вибрати, яким шляхом слідувати, знаючи, що Митний союз і Угода про асоціацію Україна-ЄС є взаємно несумісними", - заявляють у Брюсселі.
В Єврокомісії констатують, що "сценарій повної інтеграції України з Митним союзом створить серйозні проблеми".
"Україна не зможе проводити і реалізовувати якусь самостійну двосторонню торговельну політику, передавши свій суверенітет Митному союзу з питань у сфері тарифів та інших ключових комерційних питань", - пояснили в ЄК. Крім того, в Єврокомісії також підкреслюють, що "навіть часткове приєднання до МС, яке впливає на українські тарифи або її нормативні рамки, пов'язані з торгівлею, буде проблематичним".
"У підсумку, незважаючи на складність питань, які будуть також вирішені в контексті членства України в СОТ, вступ до Митного союзу вплине на привілейовані торговельні відносини, на які спрямована поглиблена і всеохоплююча зона вільної торгівлі з ЄС", - наполягають в ЄК.

«Українська правда», 25 грудня 2012 року
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 644 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: