PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 15:32



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2015 » Липень » 15 » У Верховній Раді створили слідчу комісію щодо розслідування подій на Закарпатті
22:05
У Верховній Раді створили слідчу комісію щодо розслідування подій на Закарпатті
У Верховній Раді створили тимчасову слідчу комісію щодо розслідування подій у Мукачеві на Закарпатті. За відповідний проект постанови проголосували 287 народних депутатів при мінімально необхідних 226. «Я отримав подання від п’яти фракцій щодо утворення ТСК. Вони всі надали своїх представників», – оголосив спікер Верховної Ради Володимир Гройсман.
До слідчої комісії за поданням фракцій повинні ввійти: від «Блоку Петра Порошенка» – Микола Паламарчук (голова комісії), Валерій Пацкан, Андрій Антонищак, Сергій Каплін, Іван Мельничук, від «Народного фронту» – Андрій Тетерук, Антон Геращенко, Валерій Лунченко, від «Опозиційного блоку» Михайло Папієв, від «Самопомочі» Тарас Пастух, Павло Костенко, від «Радикальної партії» Ігор Мосійчук, а від «Батьківщини» Іван Крулько. Група «Воля народу» запропонувала Юрія Шаповалова, а група «Відродження» – Дмитра Святаша. Крім того, Володимир Гройсман доручив долучити до складу ТСК і позафракційних депутатів, якщо вони висловлять таке бажання.
Також, за його словами, завтра Верховна Рада проголосує за створення ТСК щодо злочинів, вчинених на Майдані. 11 липня вдень у Мукачеві виникла перестрілка. За повідомленнями місцевих ЗМІ, конфлікт виник між «Правим сектором» та людьми з оточення депутата Верховної Ради Михайла Ланя. Загинули щонайменше двоє осіб, поранених – близько десяти. За даними силовиків, в області триває спецоперація «із блокування, роззброєння і затримання банди, яка здійснила напад на цивільний об’єкт у Мукачеві».
Генеральна прокуратура створила спільну з СБУ й МВС слідчо-оперативну групу, що веде розслідування у кримінальному провадженні, порушеному за статтями про створення злочинної організації і про терористичний акт.
13 липня ввечері СБУ повідомила, що в результаті спеціальної операції затримала двох представників «Правого сектору» з тих, хто причетний до подій у Мукачеві. Раніше,12 липня, народний депутат, член колегії Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко вже повідомляв, що двоє інших із заблокованих під Мукачевом бійців «Правого сектору» здалися добровільно і склали зброю. Він заявив тоді, що затримані співпрацюють із силами антитерористичного центру і допомагають вести переговори з іншими заблокованими 12 членами «Правого сектору». У «Правому секторі» тоді відповіли, що тих двох його бійців із кульовими пораненнями переправили до лікарні з метою врятувати їхнє життя, але про здачу не йшлося.

Радіо «Свобода» 14 липня 2015 року
Переглядів: 511 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: