PP

     Четвер, 28.03.2024, 16:48



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Листопад » 30 » У світі поширення ВІЛ сповільнюється, а в Україні - зростає
20:31
У світі поширення ВІЛ сповільнюється, а в Україні - зростає
За останні вісім років у світі кількість випадків інфікування ВІЛ знизилася на 17 відсотків. Про це йдеться у доповіді об’єднаної програми ООН з ВІЛ/СНІД (UNAIDS). В Україні навпаки - ВІЛ поширюється швидкими темпами. Попри загальне уповільнення поширення ВІЛ-інфекції у світі, у Східній Європі та Центральній Азії показник поширення ВІЛ продовжує зростати. Зокрема у Росії та Україні зафіксовано 90% всіх випадів захворювання на вірус імунодефіциту людини у цьому регіоні. Це дуже непокоїть ООН, сказала в інтерв’ю "Німецькій хвилі" координатор об’єднаної програми ООН з ВІЛ/СНІДу в Україні Анна ШАКАРИШВІЛІ.
"В Україні такі тенденції: продовжується зростання кількості нових випадків. І опубліковані данні у цій доповіді свідчать, що Україна має найвище поширення ВІЛ-інфекції серед усіх країн Європи і країн колишнього СРСР". Експерт зауважила, що ООН ретельно слідкує за тим, як країна проводить попереджувально-профілактичну роботу щодо поширення ВІЛ, а також лікує хворих на ВІЛ/СНІД. "Ріст ВІЛ-епідемії пов'язаний, незважаючи на правильне втручання держави, з тим, що цих цілеспрямованих програм не вистачає. Тому поки не буде програм, направлених на тих, хто вживає наркотики - на секс-робітників, чоловіків, які мають секс з чоловіками - то важко буде зупинити епідемію", - наголосила Анна ШАКАРИШВІЛІ.
За її словами, ООН рекомендує Україні підвищити якість і спектр заходів направлених на запобігання поширення ВІЛ-інфекції серед найуразливіших категорій населення, розширити профілактичні програми зі зміни статевої поведінки та активніше направляти на боротьбу з ВІЛ-епідемією фінансові ресурси не тільки від міжнародних донорів, але й національні кошти. В Україні кожного місяця реєструється близько 1,6 тис нових випадків ВІЛ-інфекції. До того ж, на думку європейських фахівців, в Україні до 70% носіїв ВІЛ не знають про свою хворобу.
NEWSru.ua, 25 листопада 2009 року
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1160 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: