PP

     Субота, 20.04.2024, 17:27



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2015 » Березень » 18 » У Криворізькому правозахисному
20:45
У Криворізькому правозахисному

Шановні наші читачі, починаючи з цього числа, ми зобов’язуємося час від часу публікувати матеріали під новою рубрикою: «У Криворізькому правозахисному». В них буде йти мова про діяльність Криворізького міського правозахисного товариства. А щоб отримати більш повну й розширену інформацію про діяльність цієї громадської організації, радимо зайти на її сайт, зазначений у нашій газеті на першій сторінці: www.kmpzt.org.ua

1. ГО «КМПЗТ» УВІЙШЛА ДО СКЛАДУ ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ ПРИ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

20 лютого 2015 року до складу громадської ради при Криворізькій районній державній адміністрації обрана представниця ГО «КМПЗТ», членкиня Ініціативної групи з підготовки установчих зборів інститутів громадянського суспільства з обрання громадської ради при Криворізькій райдержадміністрації Світлана Вікторівна ДЬЯКОВА . Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року N 996 про Типове положення про громадську раду при міністерстві, іншому центральному органі виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласній, Київській та Севастопольській міській, районній, районній у містах Києві та Севастополі державній адміністрації, «громадська рада є постійно діючим колегіальним виборним консультативно-дорадчим органом, утвореним для забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, здійснення громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади, налагодження ефективної взаємодії зазначених органів з громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної політики».

2. ПЕРЕВІРКА В СОФІЇВСЬКІЙ ВИПРАВНІЙ КОЛОНІЇ
23-го лютого 2015 року на запрошення прокуратури Софіївського району Дніпропетровської області у перевірці дотримання вимог законодавства стосовно захисту конституційних прав засуджених щодо медико-санітарного забезпечення на лікування під час перебування в Софіївській виправній колонії № 45 взяв участь голова громадської організації «Криворізьке міське правозахисне товариство» Микола КОРОБКО.
Комісія здійснила перевірку документації діяльності медслужби установи за останні роки, оглянула підсобні приміщення, призначені для забезпечення життєдіяльності, та палати для утримання хворих, провела бесіди з в’язнями, що перебувають на лікуванні.
Комісія встановила, що стан забезпечення лікарськими препаратами порівняно задовільний, наявний асортимент препаратів першої необхідності, наркотичні засоби відсутні, знеболюючі засоби є в необхідному асортименті.
Як недолік в організації медобслуговування встановлена незаповненість вакансій на посади завідуючих терапевтичним і хірургічним відділеннями лікарні через відсутність претендентів, що потребує пошуку додаткових засобів кадрового заохочення. Упущенням у контролі якості харчування ув’язнених є неповнота періодичного визначення калорійності харчового раціону (визначається лише калорійність обідньої порції), а також відсутність відомостей про комісійний відбір проб.
Очільник комісії старший прокурор Софіївського району Д. М. ГАВРИЛИЦЯ повідомив про те, що з метою нагляду за дотриманням режиму у виправній колонії він відвідує її не рідше двох разів на місяць і завжди готовий реагувати на будь-які порушення положення про установу.

3. ДОЛУЧИЛИСЯ ДО ДІЯЛЬНОСТІ КЛАСТЕРУ З ПРАВОВОГО ЗАХИСТУ
4-го березня у приміщенні офісу УВКБ ООН (Управління Верховного комісара ООН у справах біженців) у Дніпропетровську відбулася зустріч учасників Кластеру з Правового захисту, в якій взяв участь голова ГО «КМПЗТ» Микола КОРОБКО. Головна мета Кластеру із захисту прав, до якого долучилася ця криворізька організація, – сприяти більш координованому та ефективному превентивному механізму реагування гуманітарних організацій та організацій із захисту прав на проблеми, що виникають у правовому полі. На теперішній час першочерговою проблемою в діяльності організацій-учасниць Кластеру стала необхідність надання всіх видів допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО), які стосуються соціального захисту, доступу до робочих місць, питання захисту дітей, змін до законодавства та імплементації законів.
Для того, щоб підтримати адвокацію на всеукраїнському рівні, Дніпропетровський Кластер з питань Правового захисту буде надавати до центру інформацію щодо імплементації законів на регіональному рівні та труднощів, що виникають у Дніпропетровській області з реалізації прав ВПО.

Переглядів: 555 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: