PP

     Субота, 20.04.2024, 05:47



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Травень » 11 » У КОЛОМОЙСЬКОГО пропонують "примирення методом МАНДЕЛИ"
18:58
У КОЛОМОЙСЬКОГО пропонують "примирення методом МАНДЕЛИ"

Комісія з примирення незабаром запрацює при Дніпропетровській облдержадміністрації. Про це на брифінгу повідомив в.о. заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борис ФІЛАТОВ, передає «Укрінформ».
«Зараз Дніпропетровська облдержадміністрація розглядає ідею створення комісії з примирення. Сподіваюся, найближчим часом ми запропонуємо концепцію, в основі якої буде покладена ідея, висловлена Нельсоном МАНДЕЛОЮ. Загальновідомий факт - він 27 років відсидів за гратами на острові і після цього, як його обрали президентом ПАР, у нього було багато претензій і образ до «влади білих», режиму апартеїду. Але у МАНДЕЛИ вистачило мудрості і бажання зберегти свою країну. Відповідно були створені спеціальні інструменти й інституції, за допомогою яких дуже складне, багатонаціональне і багатоконфесійне суспільство Південної Африки вдалося об'єднати і примирити», - сказав Борис ФІЛАТОВ.
Він запевнив, що саме примирення не будуть перетворювати на фарс, проте є чимало «гарячих голів», яких слід садовити за загальний стіл переговорів і шукати точки дотику. ФІЛАТОВ пояснив необхідність такої комісії на прикладі працівників правоохоронних органів, які наразі деморалізовані ситуацією. «У Дніпропетровську в особовому складі лише внутрішніх військ 30 осіб мають травми від легкого до важкого ступеню тяжкості: вибиті очі, ампутовані кінцівки. Все це було нанесено, так би мовити, мирними протестуючими. 8 працівників «Беркуту» мають опіки і кульові поранення. Я не берусь коментувати вину правоохоронних органів і вину осіб, які виконували злочинні накази, або які завдавали тілесних ушкоджень протестувальникам. Але всі ми маємо розуміти, що в тих умовах не було правих і винних, тобто ми всі були заручниками режиму. Якщо зараз ми почнемо всіх розчісувати одним гребінцем, як це намагаються робити деякі правоохоронці, це може мати зворотну силу», - застерігає він.
Він також впевнений, що комісія з примирення кожен випадок і кожну особу має розглядати індивідуально. «Тоді, коли ми зможемо почути людей, і самі будемо чути, тільки в цьому випадку у нас буде діалог і стабільність. Інакше «гарячі голови» багато чого вже накрутили, як у Криму, так і на Донбасі», - сказав ФІЛАТОВ.
Хотілося б нагадати, що політика "примирення", обрана владою ПАР 15 років тому, призвела до того, що країна, яка входила до п’ятірки найбільш розвинутих у світі, мала третій золотовалютний запас, власну космічну та ядерну програми, сьогодні майже зникла зі світової мапи. Докладніше - в оповіданнях тих, хто бачив наслідки "примирення".

Тімур ЖЕЛДАК,
сайт «Дніпроград», 24 квітня 2014 року.

Переглядів: 561 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: