PP

     Четвер, 18.04.2024, 05:49



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2015 » Лютий » 28 » У Києві пройшов Марш гідності на відзначення річниці Майдану
15:39
У Києві пройшов Марш гідності на відзначення річниці Майдану
З нагоди річниці подій на Майдані в Києві відбувся Марш гідності. Учасники ходи пройшли у неділю, 22 лютого, вулицями Інститутською, Шовковичною, Грушевського, Європейською площею, Хрещатиком - місцями, де відбувалися основні події Революції гідності. Завершився марш молитвою за мир на Майдані Незалежності. Про це повідомляє прес-служба президента України Петра ПОРОШЕНКА. За оцінкою кореспондента агенції "Інтерфакс-Україна", на початку ходи в колоні було близько двох тисяч людей. На підході до Майдану незалежності вона уже налічувала понад п’ять тисяч учасників. За даними міліції Києва, у заходах взяли участь близько восьми тисяч осіб.
Марш гідності у Києві 22 лютого 2015 року
Крім самого ПОРОШЕНКА, голови Верховної Ради Володимира ГРОЙСМАНА та прем’єр-міністра Арсенія ЯЦЕНЮКА, у ході взяли участь президенти ФРН Йоахім ҐАУК, Литви - Даля ГРИБАУСКАЙТЕ, Польщі - Броніслав КОМОРОВСЬКИЙ, Молдови - Ніколае ТІМОФТІ, Грузії - Георгій МАРГВЕЛАШВІЛІ, Словаччини - Андрей КІСКА, голова Європейської Ради Дональд ТУСК, а також високопосадовці з низки інших країн Європи, повідомляється на сайті Петра ПОРОШЕНКА.
Українські та європейські політики відвідали також виставку "Присутність. Докази агресії російських військ на території України" на Михайлівській площі у Києві. Зокрема, Петро ПОРОШЕНКО прокоментував щодо реактивних систем залпового вогню (РСЗО) "Град", "з яких бойовики обстрілювали мирні міста і села", уламків снарядів РСЗО "Смерч", якими було обстріляно Краматорськ, "захоплені українськими військовими гранатомети, які не виробляються на території України", а також броньовану техніку і танк російського виробництва.
Після завершення ходи глава української держави розпочав зустріч з іноземними делегаціями у Мистецькому арсеналі, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна". "ПОРОШЕНКО подякував керівникам іноземних делегацій за солідарність з Україною", - написав у мережі Twitter прес-секретар президента України Святослав ЦЕГОЛКО.

Юрій ШЕЙКО,
«Німецька хвиля», 22 лютого 2015 року.
Переглядів: 538 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: