PP

     Вівторок, 23.04.2024, 10:52



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Вересень » 15 » У Дніпропетровську стартувала виставка картин місцевого майстра
12:34
У Дніпропетровську стартувала виставка картин місцевого майстра

ОХОЧІ помилуватися пейзажами Дніпропетровська та сіл області, виконаними у стилі неопримітивізму, відучора мають нагоду відвідати виставку художника Анатолія СОЛОГУБА. Картини художника представлені у музеї «Літературне Придніпров’я». Сама ж виставка приурочена до Дня незалежності України. Його часто називають дніпропетровським УТРІЛЛО. Як і французький живописець-пейзажист, Анатолій СОЛОГУБ не має систематичної художньої освіти, проте не відзначити його талант і самобутність неможливо.
Художник народився в Дніпропетровську і вся його творчість присвячена саме місцевій тематиці. Улюблені райони художника — Петриківський, Царичанський та Новомосковський, а цикл міських пейзажів він назвав «Січеславські двори».
«Взагалі в мене з дитинства почуття до України і всі роботи, які представлені, стосуються нашої Дніпропетровської області», — розповідає Анатолій СОЛОГУБ. Роботи для виставки художникові доводилось збирати із приватних колекцій, відтак дату відкриття перенесли на 3 вересня.
Заслужений художник України Григорій ЧЕРНЕТА знає Анатолія СОЛОГУБА ще із 80-х років. Тоді на вулиці Карла Лібкнехта у Дніпропетровську була художня студія, яка збирала художників-аматорів. До художніх виставок таких митців тоді не допускали, згадує він, натомість зараз таку можливість митець має. «Він все життя прагнув до вивчення натури, до вивчення живопису, до професійності. Але, справа в тім, що він настільки самобутній, і вони мають свою художню цінність. Видно, що це робив художник без професійної освіти, але видно, що це робив художник», — каже Григорій ЧЕРНЕТА, заслужений художник України.
Об’єкти для своїх картин художник обирає просто — те, що припало йому до душі. Каже, що намагається відобразити у них своє перше враження. І в цьому вбачає свою подібність до імпресіоністів.

Іванна МУХА,
сайт «Дніпроград», 5 вересня 2014 року

Переглядів: 638 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: