PP

     П`ятниця, 19.04.2024, 12:48



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Квітень » 4 » У Дніпропетровську на «email» депутатам витратять 270 тисяч
19:46
У Дніпропетровську на «email» депутатам витратять 270 тисяч
Створення електронних адрес для депутатів Дніпропетровської міської ради на базі домену dniprorada.gov.ua обійдеться бюджету міста в 267 тисяч гривень. Про це повідомили «Коментарям» в прес-службі Сергія ЖУКОВА - голови фракції «Україна Майбутнього» в Дніпропетровській міськраді. «Набільш нахабне і цинічне перевищення фінансування над реальними витратами - в створенні корпоративної пошти на базі домену dniprorada.gov.ua, на яке заплановано 267 тисяч гривень», - сказав ЖУКОВ.
«Якщо у нас вже куплено серверне обладнання на 850 тисяч гривень, то його точно достатньо і для обслуговування електронної пошти. Частина витрат може бути значно зменшена. Наприклад, програмне забезпечення та налаштування сервера фактично може обійтися всього в 800 грривень замість 220 тисяч! Цього можна добитися, просто використовуючи Open Source продукти, тобто додатки з відкритим кодом», - зазначає політик. За його словами, відкрите програмне забезпечення відмінно працює, а безкоштовні продукти від Mozilla і Google можуть заощадити бюджету більше 200 тисяч гривень.
«Цей проект Програми передбачає, що одна електронна адреса буде коштувати 2225 гривень. Така ціна рівнозначна тому, щоб дані передавати гінцями на собаках. Ясно, що технічна відсталість наших чиновників занадто дорого обходиться міському бюджету», - підкреслив ЖУКОВ. Також депутат підкреслює, що, незважаючи на те, що обладнання міськради мережею wi-fi «подешевшало» в 4 рази, сума все одно викликає багато питань. «Хоча wi-fi подешевшав, і в цілому обійдеться міській скарбниці в 217 тисяч гривень замість 844 тисяч гривень, все одно незрозуміло, чому для 20 постійних комісій міськради закуповувати будуть 12 точок wi-fi по 1666 гривень, а для сесійної зали і 2-х інших залів - 14 точок доступу по 1785 гривень?», - відзначає глава фракції.
Варто відзначити, що раніше на Програму інформатизації планувалося витратити 8,5 мільйонів гривень, у тому числі 844 тисяч - на wi-fi в Дніпропетровській міській раді.

http://ua.money.comments.ua/2012....il.html
Comments.ua, 28 березня 2012 року
Переглядів: 763 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: