PP

     Вівторок, 16.04.2024, 06:50



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Липень » 10 » «ТІТУШКИ» ЕМІГРУВАЛИ?
13:12
«ТІТУШКИ» ЕМІГРУВАЛИ?
Основна частина «тітушок», що нападали на євромайданівців та журналістів 26 січня 2014 року біля приміщення Дніпропетровської облдержадміністрації, була завезена з Кривого Рогу. Про це розповів заступник губернатора Дніпропетровщини Борис ФІЛАТОВ у інтервю Hromadske tv:
«Зрозуміло, хто тут командував і чому вони були завезені саме з Кривого Рогу», - поінформував ФІЛАТОВ.
За його даними, серед «тітушок» знаходились працівники охоронних фірм «Крок» і «Арес», які мають відношення до колишніх «регіоналів» і колишніх працівників міліції та СБУ.
«Командував ними дзюдоїст на прізвище ВОЛОВИЧ, який на сьогодні розпродав усе майно і виїхав спочатку до Москви, а потім – в Тюмень, отримав російське громадянство і тренує молодь. На ВОЛОВИЧІ розслідування «обрізалось» і слідство не продовжило «копати» далі», - повідомив ФІЛАТОВ.
Нагадаємо, що раніше представники 18-ти громадських і політичних організацій Дніпропетровщини заявляли у відкритому листі прокурору Дніпропетровської області про те, що серед «тітушок», які займалися побиттям учасників масових акцій у Дніпропетровську 9 травня і 27 листопада 2013 року та 26 січня 2014-го, знаходилися дзюдоїсти спортклубу «Тайфун». Пізніше цей спортклуб подав позов проти головного редактора газети «Лица» за опублікування даної інформації, але свого представника в суд не надіслав.
Згідно з даними на сайті Федерації дзюдо України, президентом Федерації з боротьби дзюдо Дніпропетровської області є голова Дніпропетровської міської організації Партії регіонів, народний депутат Іван СТУПАК, а головним тренером спортклубу «Тайфун» - Данііл ВОЛОВИЧ.
Заступник губернатора Борис ФІЛАТОВ також повідомив, що власниками фірми «Крок» через підставних осіб були колишній начальник відділу «К» СБУ Дніпропетровська КОВТУН і начальник УСБУ Житомирської області СЕМЕНЧЕНКО – колишній підлеглий КОВТУНА.
Нагадаємо, що з 14 березня 2014 року прокуратура Дніпропетровської області проводить досудове розслідування масового побиття активістів Євромайдану біля приміщення ОДА, яке відбувалося 26 січня 2014 року. Людей били дерев’яними бітами й завдали тілесних пошкоджень різного ступеня важкості більш ніж 30-м особам. Пізніше «тітушки» встановили «комендантську годину» біля облдержадміністрації та в районах, що до неї прилягають.
На сьогодні прокуратура області виявила тільки трьох (в тому числі – одного організатора) підозрюваних у здійсненні кримінального злочину, передбаченого ст. 293 Кримінального кодексу України (групове порушення громадського порядку) в зазначеному побитті.
За словами прокурора Дніпропетровської області Романа ФЕДИКА, за станом на 20 червня, по цій справі допитано тисячу свідків.

(Газета «Лица»,
число 51 за 2014 рік,
від 2 липня (переклад з російської РЕД.)
Переглядів: 624 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: