PP

     Четвер, 25.04.2024, 12:44



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Січень » 15 » ТИМОШЕНКО у листі ЯНУКОВИЧУ оголосила акцію громадянської непокори
16:00
ТИМОШЕНКО у листі ЯНУКОВИЧУ оголосила акцію громадянської непокори
Екс-прем'єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО у відкритому листі до президента Віктора ЯНУКОВИЧА оголосила акцію громадянської непокори, відмовившись спілкуватися зі слідчими і їхати до суду. "Щоб зменшити в суспільстві страх перед вашим режимом, щоб ще раз сказати, що ви принижуєте і руйнуєте Україну, я оголошую свою особисту акцію громадянської непокори. Саме таке моє право передбачене частиною 5 статті 55 Конституції України. На сьогодні це єдине моє право, яким я можу скористатися ", - йдеться у відкритому листі екс-прем'єра, текст якого оприлюднив її захисник Сергій ВОАСЕНКО, повідомляє агенція Інтерфакс.
Пані ТИМОШЕНКО нагадала, що від часу її ув'язнення минув рік і сім місяців і заявила, що разом з екс-главою МВС Юрієм ЛУЦЕНКОМ вона є політичним заручником: "Я публічно говорю вам, що ми всі: я, Юра ЛУЦЕНКО, інші політв'язні, народ України - ми всі політичні заручники, яких ви тримаєте під оптичним прицілом". Екс-прем'єр також заявила, що відмовляється визнавати прокурорів і слідчих, і не має наміру більше з ними спілкуватися.
Згідно із заявою пані ТИМОШЕНКО, вона не приїде до суду добровільно і буде пручатися, якщо її спробують доправити примусово. Ув'язнена екс-глава уряду з травня 2012 року перебуває у харківській лікарні. У жовтні 2011 року її засудили до семи років за перевищення повноважень під час укладання газових контрактів з Росією. Крім того, у Харкові розпочалися слухання у справі, порушеній проти пані ТИМОШЕНКО щодо корпорації "Єдині енергетичні системи України", якою вона керувала у 90-х роках. Наступне засідання у цій справі заплановане на 18 січня. Попередні слухання постійно переносилися через відсутність обвинуваченої.



BBC, 8 січня 2013 року
Переглядів: 667 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: