PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 10:08



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Жовтень » 24 » «Телебачення — страшна річ» (Екс-ведуча «РБК» Марія СТРОЄВА — про правду на російському ТБ)
20:47
«Телебачення — страшна річ» (Екс-ведуча «РБК» Марія СТРОЄВА — про правду на російському ТБ)

Третій день в інтернеті активно обговорюється курйоз на російському каналі «РБК», де під час прямого включення з колишньою ведучою цього самого каналу Марією СТРОЄВОЮ, в ефірі пролунала правда про Україну. З усього видно, що журналістка після включення почала говорити зовсім не те, чого від неї очікував ведучий Юрій ТАМАНЦЕВ, ставлячи провокаційні запитання, зокрема про націоналістів, які намагалися у вівторок захопити парламент.

«Юрію, ви чекаєте від мене, щоб я сказала, що тут фашизм? Ви дійсно думаєте, що це так? І мало того, сьогоднішню абсолютно негативну історію (провокація біля парламенту — Ред.) всі в Україні оцінили вкрай негативно, ніхто не сказав, що її підтримує. У Раді навіть поставити на порядок денний питання про закон щодо УПА не вдалося, — сказала екс-ведуча російського «РБК». Наостанок вона розповіла, що увечері того самого дня в Києві вже все було спокійно. «Взагалі Київ називають містом-курортом, агресії в ньому в порівнянні з Москвою набагато менше. Всі спроби розповісти про те, що в Україні процвітає націоналізм, м’яко кажучи, неправда», — зауважила СТРОЄВА.

«День» зв’язався з Марією СТРОЮВОЮ і попросив її прокоментувати резонанс щодо свого включення на «РБК». Резонанс від того, що вона просто сказала в ефірі російського каналу правду.

— Те, що це включення зараз активно обговорюється в інтернеті, — дуже дивно, адже я не сказала нічого нового, — прокоментувала «Дню» пані СТРОЄВА. — Ще працюючи на «РБК», я в ефірах говорила те саме, чомусь це так не заводило громадськість ні в Росії, ні в Україні, хоча мене дивилися і там, і там. Мабуть, зараз так сильно змінилася кон’юнктура, що тепер кожне слово правди на вагу золота.

— Коли Ви говорили, що в Києві все спокійніше, ведучий Вас перервав словами: «Кадри за вами спростовують слова про те, що зараз у Києві нічого не відбувається». І дійсно, за Вашою спиною глядач побачив натовп молодчиків…

— Так, дійсно, за моєю спиною прокручувалися кадри, які було знято вдень. А розмовляли ми ввечері. Між тим, що показували, і часом, коли ми розмовляли, пройшло годин шість. Я так розумію, що мій колега просто не міг повірити, що за цей час правоохоронні органи змогли навести лад на вулицях. Якщо бути чесною, то він повинен був сказати, що за мною вони показують кадри, зняті вдень. Він цього не зробив. Телебачення — страшна річ. Там кожне слово, кожен кадр впливають і несуть дуже сильний психологічний момент. Особливо, коли я говорю, що зараз все спокійно, а за моєю спиною люди з палицями, димові шашки, натовп народу. І все доволі агресивно. Я виглядаю немов дурепа на цьому фоні. Саме тому я і сказала ведучому: «Ви мене чуєте? Це було вдень!».

— Резонанс від Ваших слів свідчить про те, що на російському ТБ аудиторія взагалі не може дізнатися, що насправді відбувається в Україні. Які можете назвати об’єктивні російські джерела інформації?

— Мені важко сказати, я вже сім місяців не живу в Росії. Їжджу лише відвідати родину. Що віщають офіційні канали, ми всі знаємо... Можу відзначити «РБК», мабуть, так. Адже Юрій запросив мене сам. Я ж не просилася до нього в ефір, щоб розповісти світові правду. Він мене покликав. І дав мені можливість говорити. Це сьогодні важливо. На цьому каналі може прозвучати об’єктивна позиція. Є канал «Дождь», він, щоправда, нішовий, декілька інтернет-видань. Зрозуміло, що цього замало, і що ці ЗМІ — спрямовані на досить вузьке коло аудиторії. Проте вони мають чітку адресну спрямованість на аудиторію. У них саме та аудиторія, яка може відповідати за настрій у суспільстві.



Вадим ЛУБЧАК, газета «День», 18 жовтня 2014 року


ФОТО З САЙТУ TELEKRITIKA.UA

Переглядів: 533 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: