PP

     Середа, 24.04.2024, 17:29



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Березень » 6 » ТАК, РЕВОЛЮЦІЯ. Але час душевно німих ще триває…
23:16
ТАК, РЕВОЛЮЦІЯ. Але час душевно німих ще триває…
Те, що відбувається протягом останніх місяців в Україні, це, безперечно, революція, про можливість якої перед цим часто говорили, писали й висловлювали різні прогнози. Та, попри все те, реальність виявилася набагато трагічнішою щодо жорстокості антинародного режиму України по відношенню до мирних українських громадян. Тому стару систему зламати вкрай необхідно, оскільки інакше вона повбиває ще багатьох і приведе до зруйнування нашої незалежної України, до її знищення як суверенної держави.
Про обличчя жорстокості українці не просто почули від когось, а реально побачили на екранах своїх телевізорів, особливо – в передачах і в новинах «5-го каналу». Та коли про це розповідали самі учасники спротиву режиму на Майдані Києва, які 23 лютого виступили на мітингу на 95-му кварталі, ті, хто був там, відчули це ще болючіше. Бо виступали ті, які дивилися в обличчя смерті, і далеко не один день. І ми обов’язково звернімося до їхніх розповідей, щоб не поверхово, а більш глибоко уявити, як наші земляки разом з іншими українцями тримали Майдан, центр Української національної революції. А зараз події настільки динамічно змінюються, що на їхньому тлі вони можуть здатися не такими виразними, як насправді були. Сьогодні ж у їхніх виступах мене особисто найбільше вразило, наприклад, те, що частина з тієї НЕБЕСНОЇ СОТНІ ГЕРОЇВ МАЙДАНУ й сьогодні були б живими, бо, виявляється, «тітушки» цілеспрямовано добивали поранених.
Чому я звертаю увагу на цей факт у короткому дописі з ілюстраціями про криворізький Майдан 22 і 23 лютого? - Для того, щоб упевнено стверджувати: найбільша небезпека нашій Революції, нашій молодій Україні – від душевно німих. Це від тих, що не відчувають чужого болю, не можуть перейматися тривогами й болями інших людей. Це коли чиновники не служать громадянам, а з усіх сил прагнуть влади, аби розбагатіти на обійманих посадах, аби вивищуватися над іншими, аби принижувати інших, уявляючи себе якимись напівбогами. І так хочеться, щоб більше не було таких у тих провладних кабінетах! Так хочеться, щоб у відповідь на твої запитання чи звернення лунали слова правди, розуміння та реальної допомоги!..
Тепер у Києві і в інших регіонах України Український народ бере владу, забираючи її у антинародного режиму, в результаті діяльності якого у нас в багатющій природними запасами країні з’явилися мільйони ображених і знедолених За всю ту наругу заплачено високою ціною: загибеллю світлих і красивих Героїв наших. Тож маємо про це пам’ятати і не забувати, доки будемо жити.
Тепер Кривий Ріг прокидається. Криворізький Майдан розробив вимоги до місцевої влади і вручив її місцевим очільникам, якщо точніше – секретарю міськради Сергію МАЛЯРЕНКУ. Будемо сподіватися, що вони будуть виконані без зволікань і всіляких відписок, якими вони раніше рясно осипали звернення і запити криворіжців.
На світлинах, які фрагментарно (і поки що – досить неповно) розповідають про дії криворізького Майдану протягом 23-24 лютого, ви можете побачити і самі вимоги, і представників влади, і виступи учасників Майдану спротиву в Києві, і те, як вшановують загиблих Героїв, і те, як біля плакату з вшанування пам’яті Головного отамана Холодного Яру Костя ПЕСТУШКА, що піднімав повстання проти ворогів наших у далекому 1920-му році, ходить дитина, яка прагне світла, добра, миру і щастя. За них поліг той наш Отаман, за них, за ті високі цінності за гинули Герої Майдану… Але час душевно німих ще триває. І ось це тривожить найбільше.
Сергій ЗІНЧЕНКО.
Фото автора.
Переглядів: 544 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: