PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 16:17



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Липень » 9 » Суддя не захотіла брати участь в корупційних схемах Партії регіонів
12:29
Суддя не захотіла брати участь в корупційних схемах Партії регіонів
26 червня під головуванням судді Надії Євстигнеєвої відбулось судове засідання господарського суду Дніпропетровської області. Комунальне підприємство Дніпродзерджинської міської ради "Міська інформаційна служба" (КП "МІС") подало позов проти відомого правозахисника, депутата-свободівця Віталія КУПРІЯ. В цій справі директор КП "МІС" депутат від Партії регіонів Галина КУРОПЯТНИКОВА за завданням свого партійного керівництва намагається перешкодити оппозиційному депутату розміщувати на власних бігбордах критику влади, інформацію про акції громадської непокори, тощо.
Партія регіонів вимагає від суду демонтувати 15 бігбордів та стягнути з Віталія КУПРІЯ на свою користь близько 25 тисяч гривень. Як з'ясувалось в судовому засіданні, зазначені вимоги абсолютно необгрунтовані та мають політичне забарвлення. Натомість правозахисник заявив, що КП "МІС" порушує законодавство України у сфері реклами та за корупційною схемою отримує від розповсюджувачів зовнішньої реклами мільйони бюджетних коштів.
Віталій КУПРІЙ в іншому адміністративному процесі оскаржує в суді рішення Дніпродзержинської міської ради, яким Партія регіонів в порушення Бюджетного Кодексу України направила бюджетні кошти не на казначейські рахунки, а безпосередньо КП "МІС". В свою чергу, зазначене підприємство використовує кошти платників податків для фінансування комунального телебачення, на якому проводиться відверта агітація за Партію регіонів із забороною оприлюднення інформації від опозиційних сил.
Віталій попросив суд зупинити провадження в справі та звернути увагу на те, що Галина КУРОПЯТНИКОВА також скандально відома своєю причетністю до декількох кримінальних справ, порушених прокуратурою міста Дніпродзержинська. В результаті суддя ЄВСТИГНЄЄВА не задовольнила відверто протиправні вимоги регіоналів. Нею було вирішено зупинити справу на час розгляду в адміністративному суді іншої справи, про оскарження корупційних рішень Дніпродзержинської міської ради.
Зазначені обставини є фактичною поразкою влади не стільки у спробі незаконного демонтажу рекламних конструкцій, як у перешкоджанні громадсько-політичній діяльності Віталія КУПРІЯ.

Ігор ДЯЧЕНКО,
юрист "Дніпродзержинської Правозахисної Спілки",
сайт «Дніпроград», 28 чеовня 2012 року
Переглядів: 678 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: