PP

     Вівторок, 16.04.2024, 12:43



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Грудень » 9 » СТОЛТЕНБЕРГ: Україна буде членом НАТО, коли виконає критерії і захоче цього
20:48
СТОЛТЕНБЕРГ: Україна буде членом НАТО, коли виконає критерії і захоче цього
Генеральний секретар НАТО Йенс СТОЛТЕНБЕРГ заявляє, що Україна буде членом Альянсу, коли виконає критерії і якщо цього захоче. Так він відповів на запитання щодо членства України в Альянсі під час засідання Парламентської асамблеї НАТО, що відбувається сьогодні в Гаазі (Нідерланди), передає УНІАН.

НАТО пропонує посилити допомогу Україні та санкції проти Росії

"Відкриті двері залишаються відкритими. Ми так вирішили. Я був на саміті в Бухаресті, коли ми вирішили, що Україна буде членом (НАТО). Це рішення залишається в силі, якщо Україна виконає критерії для членства і якщо вона цього захоче", - заявив СТОЛТЕНБЕРГ.
Разом з тим генсек НАТО нагадав, що Україна вирішила обрати позаблокову політику. "Питання українського членства не було на порядку денному в останні роки, тому що Україна так вирішила. Я поважаю це рішення, тому що кожна суверенна нація вирішує для себе, яку обрати безпекову політику. Але наші двері відкриті для країн, які виконали критерії для членства, і це дійсно для України", - наголосив СТОЛТЕНБЕРГ.
23 листопада міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер ШТАЙНМАЄР висловив думку, що Україні не варто розраховувати на швидкий вступ до НАТО. "Стосовно питання про Альянс чинним залишається те, що я казав протягом місяців: я бачу партнерські відносини України та НАТО, проте не членство", - заявив ШТАЙНМАЄР.
Учасники парламентської коаліції дійшли згоди, що метою України має стати вступ до НАТО. Про це повідомляє новообраний народний депутат Єгор СОБОЛЄВ. "Вступ до НАТО є метою України. Це останнє рішення політичних сил нової парламентської більшості, про яке ми щойно домовилися в парламенті", - зазначив він.
Комітет із питань цивільного виміру безпеки Парламентської асамблеї НАТО в неділю, 23 листопада, схвалив проект резолюції щодо ситуації в Україні, передає "Інтерфакс-Україна". Як повідомили в прес-службі ПА НАТО, документ, зокрема, містить заклик до країн-членів Альянсу посилити надання політичної, економічної, матеріальної та технічної підтримки Україні з метою допомогти їй у захисті території та побудові сильної і підзвітної держави. При цьому в документі також міститься заклик до урядів країн НАТО продовжувати санкції стосовно Росії, доки вона не почне дотримуватися міжнародного права. У документі також зазначено, що країни НАТО ніколи не визнають незаконної анексії Криму. При цьому депутати, відзначивши зростання підтримки членства в НАТО в Україні, висловили думку, що НАТО слід і надалі проводити політику відкритих дверей.
Раніше Сполучені Штати Америки здійснили постачання в Україну радарних систем, призначених для боротьби з мінометними розрахунками противника, дозволивши використання цього озброєння в зоні АТО. Відповідну заяву оприлюднив речник Пентагону, полковник Стів УОРРЕН.

NEWSru.ua, 24 листопада 2014 року
Переглядів: 461 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: