PP

     Четвер, 28.03.2024, 17:17



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Грудень » 10 » Слово на захист пам’ятника НЕВІДОМОМУ продмагу (Жартома про серйозне)
21:16
Слово на захист пам’ятника НЕВІДОМОМУ продмагу (Жартома про серйозне)
Я переконаний, що в Кривому Розі на розі вулиць Карла МАРКСА та ПУШКІНА має стояти пам’ятник НЕВІДОМОМУ продмагу. Так, бо багато криворіжців бачили його фотографію-проект на паркані ще коли його споруджували у 2006-му. А потім він зник невідомо куди, неначе в повітрі безслідно розчинився, а на його місці з’явилося кафе „Джеронімо”, аптека, зал комп’ютерних ігор (нещодавно був навіть зал гральних автоматів), а біля кафе тепер вільно й недоторканно красується напис „Кальян”, недвозначно натякаючи на те, що може відбуватися десь за ним у тому приміщенні.
Дійшло до того, що деякі злі язики стверджують, ніби продмаг став жертвою корупції. Але ж ми знаємо (і міська влада відверто зізнається в цьому), що в Кривому Розі корупції немає. Можливо, десь якісь там її, корупції, паростки-ознаки й пробиваються до світла, але наші професіонали з міліції та прокуратури працюють дуже вміло, а тому ті ознаки проростають під їхнім прикриттям лише в тіні.
Але, з іншого боку, ті люди, що проживають у дев’ятиповерховому будинку, до якого добудували те, що в проекті називалося продовольчим магазином, наполегливо доводять, що ні про які кафе-кальяни-аптеки перед початком будівництва й розмови не було. – Казали, що буде продмаг, і крапка. Вони пішли навіть до суду і ось уже майже два роки намагаються довести, що без продмагу їм стало жити набагато гірше і що з дня у день частина прибудови може впасти комусь на голову й поховати його під уламками. І кому тоді доведеться відповідати: районній владі, міській, забудовникам чи ще комусь? До того ж, є різні точки зору на режим роботи тих кафе-кальянів у прибудові. Закон стверджує, що мають працювати тільки до десятої години, місцева влада вважає, що закон помиляється й треба працювати до одинадцятої, а господарі (бо що таке закон чи якась там місцева влада для справжнього господаря!) вважають, що їм найбільш вигідно працювати цілодобово.
Як стало відомо (і про це мовлять не лише пошепки), в тій дев’ятиповерхівці перед початком забудови були тріщини, та й невідомо достеменно, що там взагалі реально напланували і де дівся продмаг. Хто на це відповість: спеціалісти з підрозділів міської влади, фірма „Приватпроект”, БТІ чи хтось інший? Час іде й суд іде (на якому чомусь саме суддя, а не сторони в процесі, наполягає на підписанні мирової угоди), а відповіді все немає. Тому я й наполягаю: давайте все-таки збудуємо малесенький такий пам’ятник НЕВІДОМОМУ продмагу навпроти того напису: „Кальян”. – Щоб ніхто не думав, що продмаг – лише ілюзія.
Сергій ТЕРЕН
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1129 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: