PP

     Вівторок, 19.03.2024, 04:32



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2015 » Січень » 26 » Шлях до ПЕРЕМОГИ над ордою
20:11
Шлях до ПЕРЕМОГИ над ордою

В матеріалах під цією рубрикою ми плануємо розповідати про наш поступ шляхом до ПЕРЕМОГИ над ордою, над тими, хто хоче загарбати українську землю, а самих українців зробити рабами. Про тих, що проводять боротьбу з ординцями не тільки на полі битви, а й і в рідному місті чи в селі, коли там творці і вільні трудівники відчувають себе вигнанцями, а паразити й агресори тим часом жирують на високих посадах у затишних кабінетах і за суттю своєю проводять антиукраїнську політику, спираючись на слухняних їм рабів чи пристосуванців та бандитів, які їм служать та виконують їхні забаганки. Це також будуть розповіді про те, як волонтери допомагають нашим бійцям бити ворога і підтримують їх матеріально й духовно, а ще – як вчорашні мовчазні слуги ординців перестають їм служити і долають орду в собі.


ГЕРОЇ ЖИВУТЬ ПОРУЧ, ШАНУЙМО ЇХ !
Мої друзі з громадської організації «Криворізьке міське правозахисне товариство» звернулися до мене з повідомленням про те, що неподалік від мене мешкає подружжя СТУЖЕНКІВ, син яких Василь був призваний на захист Вітчизни і жорстоко потерпів у бою. Спільно ми погодили план підтримки пораненого героя.
СТУЖЕНКО Василь Васильович народився 21.12.1981 року, його батько, Василь Костянтинович СТУЖЕНКО, працював електрозварювальником на Південному ГЗК, а мати, Олена Миколаївна СТУЖЕНКО, працювала контролером ВТК сортопрокатного цеху № 3 колишньої «Криворіжсталі». По закінченні навчання в школі № 74 і в комерційно-економічному технікумі став до праці. У травні 2014 року у другу хвилю мобілізації був призваний до ЗСУ. 18.05.21014 року був направлений до новосформованого на базі 17-ої танкової бригади батальйону територіальної оборони № 40 «Кривбас». 6.06.2014 року без належної військової підготовки був направлений у Донецьку область за 6 кілометрів від україно-російського кордону. 24 серпня у складі бойової групи з восьми бійців під час повернення з бойового завдання від Іловайська до розташування батальйону боєць потрапив у засідку. У справжньому пеклі сконцентрованого вогню з різних видів зброї у вантажівці розірвалася граната, її уламками було посічене все тіло, окрім грудей і очей, котрі захистили бронежилет і спец- окуляри, права рука була відірвана і трималася на шкірі, а при зістрибуванні з машини поранило і праву ногу. Ще п’ятеро бійців дістали тяжкі поранення, а двоє пропали без вісті. «Все змішалося, як у страшному сні, і нікого не було поруч, - згадує боєць, - лежав у лісосмузі, невідомо як туди діставшись, стікаючи кров’ю та двічі втрачаючи свідомість. Як міг, перев’язав місце поранення руки якоюсь білою ганчіркою, що валялася поруч. Потім побачив якусь машину, схоже, що була нашою, і покликав на допомогу. А в поліклініці Старобешева мені ампутували праві руку і ногу».
25 серпня 2014 рроку пораненого доставили до клініки м. Волноваха, де також була надана медична допомога, а увечері з Рогівки гвинтокрил взяв курс на Дніпропетровськ, де в клініці ім. Мечникова було здійснено переливання крові та 15 хірургічних операцій на тілі й на голові. В цілому 40 днів тіло Василя обгортав сорокаградусний жар. По тому його відправили до Центрального військового медичного шпиталю Міністерства оборони України в м. Києві, в якому й була встановлена перша група його інвалідності. І до цього чау триває процес підтвердження факту його поранення під час несення військової служби, попереду – курс загальної реабілітації у м. Львові з наступним протезуванням.
Я ж, зі свого боку, безмежно вдячний тобі, Василю Васильовичу, за жертовний подвиг у боротьбі за кращу Україну і бажаю тобі ще більшої мужності і терпіння, душевної і фізичної рівноваги у всіх життєвих ситуаціях! Слава Україні! Героям Слава!
Всіх небайдужих співгромадян закликаю надати посильну допомогу для лікування нашого героїчного захисника Вітчизни СТУЖЕНКА Василя Васильовича. Його рахунок в Ощадбанку № 26256000047070, МФО 322669, ОКПО 09322277, рахунок його мами Олени СТУЖЕНКО в Приватбанку – 4731217105843781.

Валерій ДЕРКАЧ,
ветеран праці, м. Кривий Ріг

Переглядів: 672 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: