PP

     П`ятниця, 26.04.2024, 01:04



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2011 » Лютий » 25 » Щодо пенсій ветеранів війни та військовослужбовців
21:06
Щодо пенсій ветеранів війни та військовослужбовців
16 лютого в Центральному Будинку офіцерів Збройних сил України за участю членів Центрального проводу, голів обласних організацій Спілки офіцерів України, представників інших зацікавлених відомств та профспілок відбувся круглий стіл на тему «Пенсійна реформа в Україні - проблеми захисту ветеранів війни, військової служби та військових пенсіонерів».
Розпочинаючи семінар, Голова Всеукраїнської громадської організації Спілки офіцерів України полковник В’ячеслав БІЛОУС у своєму вступному слові розповів, що саме політвиконкомом СОУ звернувся до організацій, осередків Спілки, громадськості (через ЗМІ, Інтернет-портал СОУ) з пропозицією проаналізувати проект пенсійної реформи й надіслати свої зауваження та побажання. В результаті спільної колективної праці було напрацьовано цілу низку конкретних пропозицій, з якими тепер необхідно звернутися до влади, депутатів Верховної Ради й Кабінету міністрів.
Представник Секретаріату уповноваженого Верховної ради України з прав людини Олександр САСЬКО виступив з ґрунтовною доповіддю «Проблеми забезпечення прав військовослужбовців, ветеранів в ході проведення пенсійної реформи в Україні». Зокрема, прозвучало, що в Україні й без запропонованих змін в системі пенсійного забезпечення осіб, звільнених із військової служби, накопичилася низка проблем, які носять правовий характер і розв’язання яких потребує додаткових фінансових витрат. Обурення ветеранів викликає і блокування Пенсійним фондом України перерахунку пенсій в зв’язку із зміною розмірів грошового забезпечення окремих категорій військовослужбовців і неврахування при цьому надбавки за виконання особливо важливих завдань.
Із співдоповіддю з теми обговорення виступив заступник голови національного форуму профспілок України Григорій КАБАНЧЕНКО. Чимало слушних думок і пропозицій висловили й інші виступаючі. Всі вони були додані до підготовленого проекту й схвалені у зверненні до Голови Верховної Ради України, народних депутатів України до парламентських слухань «Про стан проведення пенсійної реформи та шляхи її вдосконалення». Зокрема, законодавцям пропонується зняти законопроект №7455 з розгляду як такий, що суперечить міждержавним угодам, Конституції та Законам України, і в подальшому розробити нову концепцію пенсійної реформи в Україні зі всіма висновками й пропозиціями громадськості.
Цього ж дня всі учасники круглого столу взяли безпосередню участь у громадських слуханнях у Верховній раді із зазначеної теми. За дорученням виконкому СОУ її голова В’ячеслав БІЛОУС і передав Голові ВР «Звернення» від круглого столу
Із матеріалів прес-служби СОУ www.portsou.at.ua

На світлинах:


на громадський слуханнях з Пенсійної реформи у Верховній Раді України, на передньому плані –голова СОУ полковник В’ячеслав БІЛОУС;


голова СОУ в Кривому Розі полковник Петро ЛИСЕНКО.

Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1340 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: