PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 03:58



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2010 » Листопад » 12 » СБУ визнала факти неофіційних зустрічей та профілактичних бесід з активістами "ДемАльянсу"
20:00
СБУ визнала факти неофіційних зустрічей та профілактичних бесід з активістами "ДемАльянсу"
Служба безпеки України повідомила громадську організацію «Демократичний Альянс» про те, що зустрічі з її активістами відбувались «виключно на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та Законами України». Лист від СБУ надійшов громадській організації у відповідь на її неодноразові звернення до В.І. ХОРОШКОВСЬКОГО з проханнями пояснити чисельні неофіційні зустрічі та профілактичні бесіди працівників його відомства з керівниками місцевих осередків «Демократичного Альянсу».
У громадській організації заявляють, що готові надавати будь-яку інформацію Службі безпеки України про свою діяльність на підставі офіційних запитів та вимагають припинити радянську практику проведення неофіційних зустрічей та профілактичних бесід з метою тиску, залякування, впливу та втручання у функціонування об’єднання громадян. Нагадаємо, що 23 вересня прес-служба СБУ поширила через ЗМІ повідомлення, у якому заявила про нібито перекрученість заяв «Демократичного Альянсу» та попередила про відповідальність за поширення неправдивих повідомлень.
Раніше у «Демократичному Альянсі» надали розголосу інформацію про такі випадки:
12 червня 2010 року співробітник СБУ, який представився старшим лейтенантом Юрієм СКРИЛЕМ, без попереднього офіційного запрошення провів зустріч з головою Миколаївського обласного осередку ВМГО «Демократичний Альянс» Юлією ГРЕЧКОЮ, на якій розпитував про діяльність організації та безпосередньо про акцію «Вихід з демократії: Пароль 2450», з'ясовував можливість подальшої співпраці.
15 червня 2010 року представники СБУ (представився як Олександр РИБАЛКА) та МВС провели зустріч із організатором акції «Вихід з демократії: Пароль 2450» у м. Черкасах, головою Черкаського обласного осередку організації Таїсією ПЛАХУТОЮ. Співробітники правоохоронних органів передзвонили й попросили активістку «Демократичного Альянсу» спуститися у двір будинку, де й відбулася зустріч.
В кінці липня 2010 року голова Чернігівського обласного осередку Ігор АНДРІЙЧЕНКО отримав телефонний дзвінок з пропозицією про зустріч від співробітника СБУ. Активіст «Демократичного Альянсу» попросив надіслати йому офіційне запрошення. Тоді, чоловік, який представився працівником Служби безпеки України, поставив декілька запитань про діяльність осередку, в тому числі - про кількість членів, що стоять на обліку.
21 вересня 2010 року співробітник СБУ, який представився Євгеном Володимировичем, подзвонив на домашній телефон попереднього керівництва Черкаського обласного осередку «Демократичного Альянсу» та провів неофіційну зустріч з Віталієм ЛУЦИКОМ, який входив до попереднього складу Правління місцевої організації «Демократичного Альянсу» у Черкасах. Саме його домашня адреса до сьогодні зазначена в якості юридичної в реєстраційних даних осередку. На зустрічі представник СБУ намагався отримати інформацію щодо джерел фінансування організації, як на місцевому, так і центральному рівні.

Сайт УГСПЛ,
http://www.helsinki.org.ua/index.php?id=1289218050

Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 895 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: