PP

     Середа, 24.04.2024, 22:48



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Грудень » 3 » РЕЗОЛЮЦІЯ ХХІ З’ЇЗДУ СОУ (витяг)
12:17
РЕЗОЛЮЦІЯ ХХІ З’ЇЗДУ СОУ (витяг)
З ОГЛЯДУ на сучасний стан Збройних Сил України та інших силових структур, що склався в ході так званих реформ, за умов хронічного їх недофінансування, ХХІ з’їзд Спілки офіцерів України вносить наступні пропозиції:
I. У сфері військового будівництва:
1. У Збройних Силах України та інших силових структурах виключити вплив будь-яких політичних партій і здійснити департизацію керівних посад, припинити призначення на керівні посади державних службовців в силових структурах людей з кримінальним минулим.
2. Забезпечити мінімізацію політичного втручання у справи військових та добровільне визнання цивільними взаємної компетенції та відповідальності у прийнятті рішень у сфері національної безпеки і оборони;
3. Забезпечити відповідальність цивільних посадових осіб у силових структурах за результати їх діяльності;
4. Розробити державну програму відродження військово-промислового комплексу з метою оновлення і вдосконалення техніки та озброєння відповідно до сучасних вимог.
5. Забезпечити виконання Указу Президента України щодо проходження громадянами України служби у військовому резерві Збройних Сил України.
IІ. У сфері соціального захисту військовослужбовців та ветеранів військової служби.
Спілка офіцерів України категорично виступає проти невиконання всіма урядами України соціальних гарантій, передбачених Законом України від 20 грудня 1991 року № 2011-XII "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей ”, Законом України від 15 червня 2004 року № 1763-ІУ "Про державні гарантії соціального захисту військовослужбовців, які звільняються із служби у зв’язку з реформуванням Збройних Сил України, та членів їхніх сімей”, Законом України від 22 жовтня 1993 року № 3551-XII ‘’Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, намірів урізати соціальний пакет для військових, застосувати дискримінаційні норми по відношенню до сімей військовослужбовців.
Внаслідок частих переїздів дружини військових стають неконкурентними на ринку праці, часто є безробітними або низькооплачуваними, то, в розрахунку на одного члена сім’ї дохід офіцерів та пенсіонерів з їх числа дуже часто є за межею бідності.
Спілка офіцерів України вважає за необхідне:
1. Затвердити державні соціальні стандарти і нормативи (відповідно до п.10 Прикінцевих положень Податкового кодексу). При цьому здійснити повне фінансування компенсацій інвалідам війни і Збройних Сил 1 і 2 груп, учасникам війни – у найближчі 1-2 роки, іншим інвалідам та учасникам бойових дій – у найближчі 2-3 роки.
2. Організувати розробку змін до законів і нормативних актів Президента України та Уряду стосовно усунення дискримінаційних положень щодо прав військовослужбовців, осіб, звільнених з військової служби, та членів їх сімей по відношенню до інших категорій державних службовців
3. Прирівняти посадові оклади військовослужбовців до посадових окладів державних службовців;
прирівняти тарифну сітку посадових окладів військовослужбовців до системи посадових окладів державних службовців, а окладів за військовим званням – до оплати за ранги державних службовців, при цьому прирівняти посадові оклади військовослужбовця-контрактника першого тарифного розряду першого року служби;
збільшити розмір окладів за військовим званням до рівня посадових окладів державних службовців та встановити їх взаємозв’язок з доплатою за ранги державних службовців;
усунути несправедливість, коли нині за померлого державного службовця пенсія у разі втрати годувальника призначається у розмірі мінімум 70 відсотків від його заробітної платні, а за військовослужбовця – тільки 30 відсотків (учасників бойових дій – 40 відсотків).
4. Державою визнати борг перед безквартирними військовослужбовцями і ввести цей борг у державний бюджет України і протягом 5 років забезпечити їх житлом;
5. Постановою Кабінету Міністрів України затвердити новий текст Контракту військовослужбовця – де забезпечити не тільки обов’язки, а і права військовослужбовців, зокрема права на житло (військовослужбовець не повинен писати рапорт щодо черги на житло, час отримання житла повинен бути обумовлений в контракті), та відповідальність держави за невиконання контракту.
6. Прийняти необхідні рішення для вирішення житлової проблеми військових, що перебувають на квартирному обліку в Міністерстві оборони та у виконавчих органах місцевої влади, встановити у Державному бюджеті на 2013-й і наступні роки повне фінансування "Комплексної програми забезпечення житлом військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, посадових осіб митної служби та членів їх сімей”.
7. Виключити прийняття нормативних актів, що порушують Закон України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”, яким заборонено зміну підпорядкування, перепрофілювання військово-медичних закладів охорони здоров’я, санаторно-курортних та оздоровчих закладів Міністерства оборони України, Служби безпеки України та Державної прикордонної служби України. Виключити норми, що суперечать цьому закону в уже прийнятих нормативних актах.

Ухвалено ХХІ з’їздом Спілки офіцерів України,
Київ, 24 листопада 2012 року.

Прес-служба СОУ, 26 листопада 2012 року
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 884 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: