PP

     Четвер, 28.03.2024, 18:08



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2011 » Квітень » 29 » Редакції двох кременчуцьких газет «Телеграф» і «Програма плюс» заявляють про цензуру.
22:14
Редакції двох кременчуцьких газет «Телеграф» і «Програма плюс» заявляють про цензуру.
Заступник голови Автозаводської райради Віталій Добрунов не хотів пускати пресу на сесію райради. Журналісти розцінюють цей інцидент як спробу цензури, що є порушенням закону «Про інформацію».
Редакції двох кременчуцьких газет «Телеграф» і «Програма плюс» заявляють про цензуру. Заступник голови Автозаводської райради Віталій Добрунов не хотів пускати пресу на сесію райради. Журналісти розцінюють цей інцидент як спробу цензури, що є порушенням закону «Про інформацію».
28 квітня журналісти газет «Телеграф» і «Програма плюс» з'явилися на сесію Автозаводської районної ради для висвітлення діяльності депутатів. Однак їх зупинив Віталій Добрунов, заступник голови Автозаводської райради. Посилаючись на регламент роботи райради, він заявив, що журналістів немає серед запрошених на сесію та попросив залишити залу.
Журналісти послалися на закон України «Про інформацію», який гарантує доступ до відкритої інформації, якою є публічний захід - сесія райради та запропонували пану Добрунову викликати міліцію, якщо він вважає, що правий у цій ситуації.
Зокрема, вони заявили, що присутності правоохоронців складуть заяви про перешкоджання журналістській діяльності.
Віталій Добрунов сказав, що доповість про цю ситуацію голові Автозаводської райради Володимиру Коваленко.
Однак у керівника району вистачило здорового глузду не продовжувати спробу видворення із залу журналістів, і він розпочав сесію.
До речі, на розгляд сесії спочатку виносилося скандальне питання про преміювання в розмірі окладу «себе коханих» - Володимира Коваленка і його першого заступника по виконкому Григорія Брижахи за діяльність по наведенню порядку в місті в рамках двомісячника чистоти і порядку.
Вже було прийнято рішення райвиконкому з цього питання.
Однак через незгоду ряду депутатів райради та позиції керівництва міста питання про преміювання на сесію не винесли.
Нагадаємо, мер Кременчука Олег Бабаєв неодноразово критикував керівництво Автозаводського райвиконкому щодо наведення порядку в місті.
Самі ж проекти про преміювання стали надбанням преси, що, мабуть, дуже не сподобалося керівництву райвиконкому.
Редакція «Телеграфа» заявляє: ми розцінюємо цей інцидент з боку заступника голови Автозаводської райради як спробу цензури, що є порушенням закону «Про інформацію». Ніякої регламент роботи райради не може суперечити Законам України і обмежувати їх.

Постійна адреса цієї сторінки в Інтернеті:
http://maidan.org.ua/static/news/2011/1304080321.html

Переглядів: 1084 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: