PP

     П`ятниця, 19.04.2024, 11:07



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Грудень » 18 » Провадження по справі у звинуваченні правозахисника Анатолія РУДЕНКА поновлено
12:41
Провадження по справі у звинуваченні правозахисника Анатолія РУДЕНКА поновлено
Це сталося 7 грудня 2012 року на судовому засіданні під головуванням судді Дзержинського районного суду міста Кривого Рогу Наталі ЛИТВИНЕНКО. Як засвідчила одна із зачитаних постанов цього суду, «…суд вважає необхідним провадження по справі поновити; постанова оскарженню не підлягає». Щоправда, невідомо, коли буде наступне засідання і хто на ньому головуватиме, оскільки також була зачитана постанова і про відведення від суду по цій справі в якості судді Наталі ЛИТВИНЕНКО.
Що ж стосується розгляду самої справи, то вона тягнеться ще з травня 2007-го року. Якраз тоді правозахисника і журналіста Анатолія РУДЕНКА було взято під варту і він потрапив до слідчого ізолятору після того, як Криворізька міська прокуратура порушила кримінальну справу проти нього за статтею 189 ч. 2 Кримінального кодексу України (здирництво із загрозою для життя). А приводом до таких дій послужив зміст листа Анатолія РУДЕНКА до тодішньої лідерки місцевої організації партії «ВО «Батьківщина» Любові БАЛАБАТ.
З тих пір, починаючи із головування на судових засіданнях судді Дзержинського районного суду Валентини ВАЛУЄВОЇ, склад судів змінювався, а Анатолій РУДЕНКО визнавався то здоровим, то психічно нездоровим, то таким, що видужав. Як зачитала Наталя ЛИТВИНЕНКО, відповідно до останньої постанови суду Криворізького району Дніпропетровської області від 8 жовтня 2012 року (після звернення медиків психлікарні), згідно з документами, він видужав; а тому вона й поставила питання про поновлення провадження по цій справі.
Треба зазначити, що сам Анатолій РУДЕНКО брав участь у судовому засіданні, яке проходило 7 грудня, а Любов БАЛАБАТ була відсутня. Натомість учасником процесу з боку звинувачення був представник прокуратури пан ДАВИДОВ (його ім’я під час засідання не було названо).

Сергій ЗІНЧЕНКО
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 832 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: