PP

     Четвер, 25.04.2024, 03:19



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Травень » 28 » Проща до Тараса-2012
20:36
Проща до Тараса-2012
Всеукраїнське громадське об׳єднання «Рух добровольців «Простір Свободи» багато років поспіль організовує «Прощу до Тараса» в Канів, на Тарасову гору.
Починаючи з початку 90-х років, транспортне сполучення з Каневом, із Тарасовою горою погіршилось. Тож якщо і з׳являється задум приїхати на могилу до Тараса ШЕВЧЕНКА, то непросте транспортне сполучення з Каневом не сприяє цьому.
Цього року основним мотивом «Прощі до Тараса», крім основного – доторкнутися до пам׳яті і творчості поета - був такий: ЗВЕРНУТИ УВАГУ ПРОГРЕСИВНОЇ ЧАСТИНИ ГРОМАДЯН УКРАЇНИ НА ПОГАНЕ ТРАНСПОРТНЕ СПОЛУЧЕННЯ міст України з Каневом. Як це не дивно, а й за часів попередньої влади і – теперішньої не вистачає волі і сумління на організацію регулярного автобусного сполучення з Каневом.
Мільйони гривень витрачено на побудову вертолітодрому для президента і урядовців. Однак не вистачає патріотичних підходів задля вирішення доступних варіантів доїзду до могили нашого національного ПОЕТА І ПРОРОКА.
Згадується, що навіть в радянські роки до Канева з Києва і Черкас, з Кременчука і Запоріжжя з Дніпропетровська і Нової Каховки ходили Дніпром швидкісні ракети «Метеор». Та зараз вже давно цього немає, і не збираються цю проблему вирішувати. Особливої актуальності проблема сполучення набуває сьогодні, в роки перед святкуванням 200-річчя Тараса ШЕВЧЕНКА, яке все прогресивне людство буде відмічати в 2014 році. Тож 2012-го року десятки українців приїхали в Канів з Києва і Черкас на велосипедах, щоб продемонструвати рішучість молоді долати перешкоди в просторі на шляху ДО ВЕЛИКОГО КОБЗАРЯ.
З Кривого Рогу приїздили на могилу поета Олег ЗАБОЯК, Романія СОБЧАК, Віра ПЛЕСКУНОВА. Як і завжди, на могилі поета прибулі сюди українці читали твори і виконували пісні. І я мав честь прочитати уривки з поеми Тараса ШЕВЧЕНКА «Катерина». А пані Романія СОБЧАК уже традиційно подарувала "Простору свободи" власноруч вишиту корогву.


Олександр ЧИЖИКОВ,
Канів-Кривий Ріг, 22.05.2012 року


Всі разом.
Переглядів: 771 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: