PP

     Четвер, 18.04.2024, 17:08



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Лютий » 5 » ПРО «МАЛЕНЬКУ» УКРАЇНУ, «ВЕЛИКУ» ЕСТОНІЮ І НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ УКРАЇНИ
21:59
ПРО «МАЛЕНЬКУ» УКРАЇНУ, «ВЕЛИКУ» ЕСТОНІЮ І НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ УКРАЇНИ
Авторитетна думка
Під цією нашою традиційною рубрикою ми сьогодні подаємо лише невелику частину матеріалу на базі виступу лауреата Шевченківської премії, народного депутата України, видатного українського актора Богдана БЕНЮКА, який нещодавно побував у Кривому Розі. Зрозуміло, що прибув він, аби разом зі своїми друзями-акторами Анатолієм ХОСТІКОЄВИМ, Наталією СУМСЬКОЮ та іншими зіграти перед криворіжцями у спектаклі англійського автора Дейва ФРІМАНА «Люкс для іноземців» на сцені Криворізького театру драми та музичної комедії імені Тараса ШЕВЧЕНКА. Але він навмисно приїхав раніше, щоб зустрітися з місцевими журналістами й тими людьми, які симпатизують активістам партії «ВО «Свобода» чи з цікавістю стежать за їх діяльністю, в тому числі – і у Верховній Раді.. В наступних числах ми обов’язково повернемося до цього виступу, аби більш детально познайомити з ним наших читачів, а також – з відповідями Богдана БЕНЮКА на запитання журналістів.

ПРО «МАЛЕНЬКУ» УКРАЇНУ, «ВЕЛИКУ» ЕСТОНІЮ І НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ УКРАЇНИ

Розійтися – неймовірно легко, а от зійтися до купи – добре, але складно. Для того, щоб створити великий соціум громадянський, обов’язково треба триматися у великій команді людей. І от ми якраз і намагаємося таку українську команду зорганізувати, ми намагаємося відродити повагу до себе. І це дуже важливий момент, бо не приказними якимись шляхами, а вчинками, своєю правдивістю, спираючись на історичні факти, добутися справедливих речей. І все це повинно увійти в існування нашого громадянського суспільства.
Нам для того, щоб потужно розвивалася наша Українська держава, бракує моноліту. Дуже бракує. Бо крім того, що ми не маємо єдиної церкви, ми не можемо порозумітися політично, бо не маємо поки що єдиної відповіді на запитання, для чого ми будуємо цю країну. Дуже важливо, щоб всі ми працювали на повну самовіддачу. Але чи хоче наша сьогоднішня держава, щоб всі працювали на її зміцнення? Адже величезна кількість людей, причому – талановитих, нині живе й працює за кордонами України…
А от нещодавно я був у Естонії. Там півтора мільйона населення, і 35 відсотків з нього – росіяни. Але що значить потужний про національний уряд президент! – Не дивлячись на той колосальний опір, який був від Росії і на те, що на цілий світ роздули міф про те, що нібито там ущемляють права росіян, вони вибудували таку низку законів і так організували своє життя, що коли тепер приїздиш у Естонію, то бачиш, що це справді самородок прекрасної держави, де і росіяни як меншина мають своє існування, і знають естонську мову, і працюють там, і вже вступили в Євросоюз.
Тож дуже важливо цей момент усвідомити. У нас це складно зробити, бо у нас ніби й велика держава, але в той же час і маленька. Бо ми не можемо себе зорганізувати й побачити, які у нас є пріоритети. Домовитися складно. І, мабуть, це правда, коли про нас розповідають, то кажуть:»Де три українці, там п’ять гетьманів». Як легко нам подивитися у ті буремні 17-18-ті роки минулого століття, коли Українська Народна Республіка створювалася в Києві й побачити, які невірні кроки тоді були зроблені!.. Але зараз не менше робиться неправильних кроків, ніж тоді. Але знайти тих людей, які змогли б взяти керівництво у свої руки, це неймовірно складно. Вони з’являються потихеньку і такі людb, безумовно, знайдуться. Адже буквально ще років два тому мені казали: «Пане Бенюк, Ви - артист, не пхайтеся у Верховну Раду, бо там мають бути професіонали, там мають бути юристи». А я ж і кажу у відповідь, що була така Верховна Рада, яка переважно складалася з юристів (ціле скликання було), але ж так на місці й стоїмо з тими «професіоналами». Адже ж ні в кого немає з народження у пологовому будинку печатки на дупці про те, що він має стати в майбутньому народним депутатом. Ні. люди ж виростають і виходять на той рівень, коли можуть щось важливе для всіх запропонувати.
Так само зі мною зараз відбувається, коли я з однієї сфери потрапляю в іншу і розумію, що маю цілий пласт освоєння цієї нової роботи. Бо створення законодавчих процесів – це і складно, і не складно. Так, бо коли ти маєш нормальних помічників, коли ти цілим табором працюєш над цим ділом, то можна багато позитивних речей робити. І сам ніби стаєш іншим. Дуже важливо нам усім у такому середовищі українському відчути лікоть одне одного, не бачити в кожному, скажімо, тільки слухача. Бо я вам всім зараз дуже вдячний за те, що уважно слухаєте, але я прекрасно розумію, що серед вас є набагато мудріші люди, ніж я, що вони можуть мені дати фору в багатьох питаннях. Але ж волею долі сталося так, що я зараз – на тому місці, де я знаходжусь і маю відповідну посаду. Але завтра ж все може змінитися, бо всі ми під Богом ходимо. Я розумію, що ви є настільки мудрі й толерантні люди, що нам би всім скласти оті свої коробочки мозкові та знайти спільне звучання, то ми дуже-дуже багато могли чого зробити! Адже величезна кількість українців величезну користь людству принесли. Нам би виробити вміння усім зорганізуватися й сконцентруватися на розв’язання головних проблем!.. І це – непроста задача. Але ми міліметр за міліметром все ж просуваємося в цьому напрямку. І я покладаю велику надію на свою політичну силу.

Матеріал підготували Олена МАКОВІЙ і Сергій ЗІНЧЕНКО


На світлинах:


виступає Богдан БЕНЮК;


автограф від Богдана БЕНЮКА з побажаннями нашим читачам.
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 911 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: