PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 10:50



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Грудень » 19 » Про акцію «Марафон написання листів 2013»
10:45
Про акцію «Марафон написання листів 2013»
Ця глобальна акція, котра змобілізовує сотні тисяч людей у всьому світі з метою змінити на краще життя людей, що стали жертвами порушення людини, через простий акт написання листа, проводиться щороку з ініціативи організації Amnesty International («Міжнародна амністія»). З 6-го до 10 грудня активісти цієї організації в Україні долучилися до цьогорічного «Марафону написання листів».
Як зазначалося в прес-релізі організації щодо цього заходу, марафон пройде у понад 80 країнах, а за час проведення акції Amnesty International очікує зібрати понад два мільйони паперових та електронних листів, факсів, текстових та twitter повідомлень, адресованих до органів влади та героїв Марафону.
«Марафон написання листів є ключовим заходом, який відображає суть нашої роботи в Amnesty International – провадити дії від імені тих, хто мужньо протистоїть тиранії, та проявляти солідарність з ними», - сказала Тетяна Мазур, директор Amnesty International в Україні. А потім продовжила: «Марафон написання листів – це потужна демонстрація міжнародної солідарності. Він також має сильний позитивний вплив на життя тих людей, чиї права порушуються. Один-єдиний лист до влади може бути відкинутий. Але тисячі листів, які закликають до змін ситуації з правами людини, набагато важче проігнорувати. Ми знаємо зі свого досвіду проведення кампаній, що листи мають силу рятувати та змінювати життя».
Amnesty International визнала, зокрема, в’язнями сумління та закликає до безумовного звільнення трьох російських активістів, ув’язнених одразу після мирних протестів на Болотній площі. Володимира АКИМЕНКОВА, Артема САВЬОЛОВА і Михайла КОСЕНКА було звинувачено в «участі у масових заворушеннях, вони уже рік знаходяться у в’язниці.
Як підкреслюється у прес-релізі, з моменту свого виникнення, Марафон написання листів досяг конкретних результатів у звільненні в’язнів сумління. Цього року, за кілька днів до офіційного початку Марафону, Йорм БОФА, камбоджійська захисниця житлових прав, яку ув’язнили за сфальсифікованими звинуваченнями, була звільнена під заставу 22 листопада. В ці дні на великій території, від Алжиру до Словаччини, від Гонконгу до Марокко та України, на підтримку справ Марафону відбуваються цілі серії заходів, які включають концерти, шоу графіті, дискусії, кінопокази і 24-годинні акції написання листів.
Переглядів: 544 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: