PP

     Четвер, 28.03.2024, 19:27



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2011 » Липень » 8 » Повертаючись до надрукованого Висновок ЕКСПЕРТА: «… не відповідає характеристикам, які зазначені у акті державної приймальної комісії…»
20:44
Повертаючись до надрукованого Висновок ЕКСПЕРТА: «… не відповідає характеристикам, які зазначені у акті державної приймальної комісії…»
І В МИНУЛОМУ числі нашої газети, і в інших публікаціях «Променя Просвіти», які стосувалися стану будинку №1 на вулиці ПУШКІНА в місті Кривому Розі, неодноразово йшлося про небезпечні умови проживання для здоров’я та навіть для життя мешканців цього будинку у зв’язку із будівництвом та подальшим функціонуванням прибудови, в якій планувалося розмістити продовольчий магазин. Були численні звернення самих мешканців до владних структур, а також - інформаційні запити від газети. Однак у відповідь надходили або відписки, або влада просто відмовчувалася. ТОБТО, ПАНУВАЛА (панує й донині) БЕЗДІЯЛЬНІСТЬ.
Тому сьогодні ми публікуємо висновки судового експерта Сергія Анатолійовича КУЧЕРА (на світлинах) за результатами будівельно-технічної експертизи, які були складені 10 березня 2011 року. І от вони демонструють, наскільки САМОЧИННО відбувалося спорудження прибудови біля цього будинку, на що ми і звертаємо увагу наших читачів.
А вони (висновки) такі:
1.Будівля (прибудова), характеристики якої зазначені в акті державної приймальної комісії від 10.07.2006 року про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта проекту 150-04 РП та проекту 150-04 РП-К «Прибудова магазину продовольчих товарів з реконструкцією квартири №3 в жилому будинку №1 по вул. ПУШКІНА в Центрально-міському районі м. Кривого Рогу» на момент проведення експертизи не відповідає характеристикам, які зазначені у акті державної приймальної комісії від 10.07.2006 року…
2. Будівля (прибудова), яка знаходиться за адресою: м. Кривий Ріг, вул. ПУШКІНА, 1 (один) і в якій на даний момент розташовані кафе «Джеронімо», зала кальяну та аптека ТОВ «Фалбі», проекту 150-04 РП-К «Прибудова магазину продовольчих товарів з реконструкцією квартири №3 в жилому будинку №1 по вул. ПУШКІНА в Центрально-міському районі м. Кривого Рогу» на момент дослідження не відповідає вимогам будівельних норм…
3. Розміщення системи вентиляції та кондиціювання будівлі (прибудови), яка знаходиться за адресою: м. Кривий Ріг, вул. ПУШКІНА, 1 (один) і в якій на даний момент розташовані кафе «Джеронімо» та ТОВ «Фалбі», та викиди повітря з системи вентиляції не відповідають проекту 150-04 РП-К та не відповідають вимогам будівельних норм та вимогам санітарних норм…
4. При розгляді проекту 212-06 РП «Реконструкція нежитлових приміщень (магазин продовольчих товарів) під кафе та зал ігрових автоматів (зал комп’ютерних ігор) на вул. ПУШКІНА, 1 у Центрально-міському районі м. Кривого Рогу» не виявлено проходження даного проекту державної експертизи службами «УКРІНВЕСТЕКСПЕРТИЗИ» її висновку. Що не відповідає вимогам п.1.3, п.9.7, п.9.12 ДБН А.2.2-2004 «Склад, порядок розроблення, погодження та затвердження проектної документації для будівництва».
5. Нежитлове приміщення, яке знаходиться за адресою: м. Кривий Ріг, вул. ПУШКІНА, 1 (один), квартира 2 (два) і в якому розташована аптека ТОВ «Фалбі», не відповідає технічному плану і поверховому плану, що зберігається в КП «Криворізьке бюро технічної інвентаризації».
6. Місце примикання покрівлі нежилого приміщення, яке знаходиться за адресою: м. Кривий Ріг, вул. ПУШКІНА, 1 (один), квартира 2 (два) і в якому розташована аптека ТОВ «Фалбі», до лоджії квартири, яка знаходиться за адресою: м. Кривий Ріг, вул. ПУШКІНА, буд. № 1 (один), квартира №6 (шість) не відповідає вимогам проектному рішенню проекту 150-04 РП-К «Прибудова магазину продовольчих товарів з реконструкцією квартири №3 в жилому будинку №1 по вул. ПУШКІНА в Центрально-міському районі м. Кривого Рогу»
А ще, беручи до уваги бездіяльне й неуважне ставлення місцевих керівних структур до реалізації потреб громадян і їх прав (в даному випадку – мешканців будинку №1 на вулиці ПУШКІНА), ми нагадуємо ще про одну небезпеку. Про неї, зокрема, йшлося в матеріалі журналіста Ігоря КОЛЕСНИКОВА «Пизанская башня криворожского разлива», який опублікувала місцева газета «Окна недели» у своєму числі ще від 19 березня 2008 року. Подаємо уривок мовою оригіналу:
«Осенью 2004-го года молодой человек, представившийся представителем ООО «Центрпроминвест», обошел все квартиры дома. Причина его посещения до банального проста. Он собирал подписи жильцов о согласии на пристройку к дому магазина продовольственных товаров.
- Вам же будет удобно за покупками ходить, - уговаривал он несогласных, - а мы еще и подъезд отремонтируем.
Спустя пару недель возле дома развернулось грандиозное строительство. Не обошлось без эксцессов. Любое строительство начинается с рытья котлована. Такой котлован был вырыт, при этом рабочие ООО «Эксклюзив», выполнявшие строительство по договору с «Центрпроминвестом», повредили водопроводную трубу. Котлован был быстро заполнен водой, приостановив все работы по закладке фундамента ровно на шесть месяцев. Все это время дождевая, канализационная и талая вода благополучно подмывали сваи, на которых был возведен девятиэтажный дом, вымывая грунт. Наконец к лету 2006 года строительство «магазина продовольственных товаров» было завершено. И в июле этого же года со всей помпезностью было открыто… кафе «Джеронимо», зал игральных автоматов и аптека. Известив жильцов дома по улице ПУШКИНА круглосуточным грохотом работающих промышленных кондиционеров, криками посетителей и всепроникающим запахом кухни и, простите, санузла…».
З того часу дуже багато води повитікало. Та куди вона поділася і чи не підмиває вона, бува, знову цей нещасний будинок? – На це запитання ніхто не зможе відповісти, бо ж для місцевого так званого «самоврядування» важливіше, виходить, перешкоджати людям жити, а з цією метою - до будинків різні неочікувані ними прибудови ліпити, а у відповідь на запити громадян та газети - нести всіляку ахінею або ж і взагалі мовчати. Бо мовчання – золото, так? Та тільки – у чиїх кишенях? І хто взагалі давав дозвіл, панове, на це (та на подібні інші) будівництва в нашому місті?

Сергій ЗІНЧЕНКО,
На світлині:


кафе у прибудові на тлі будинку;




документ з висновками експерта.
Фото автора.
Переглядів: 1761 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: