PP

     Четвер, 18.04.2024, 23:32



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Жовтень » 31 » По справі з журналістами: правоохоронці не розслідують, а дають відписки з неправдивою інформацією
21:01
По справі з журналістами: правоохоронці не розслідують, а дають відписки з неправдивою інформацією

У числі 18-му часопису “Промінь Просвіти” за 2009 рік у матеріалі “Проникнення в житло, де мешкають журналісти” (він також був розміщений на сайті веб-версії часопису), зокрема, йшлося про наступне:

“Після другої години ночі 23 вересня  цього року невідомі особи намагалися відімкнути, а потім - навіть вирвати двері будинку, в якому мешкають журналісти нашого часопису… Як з’ясувалося після приїзду правоохоронців після виклику, невідомі особи проникли не тільки на подвір’я, але і в літню кухню, знявши попередньо зі вхідних дверей замок…”  А далі  в замітці зазначалося, що “журналісти пов’язують такі нічні події зі своєю професійною діяльністю та зі справою про Криворізьке міське об’єднання ВУТ “Просвіта” імені Тараса ШЕВЧЕНКА…”

Як стало відомо із відповіді з Криворізького міського управління  внутрішніх справ (підписаної начальником  цього управління Олександром БІЛОУСОВИМ, котру мені не вручили, а я сам її помітив у поштовій скриньці 9 жовтня 2009 року),

“…Криворізьким МУ ГУ МВС України в Дніпропетровській області інформацію Інтернет-видання розглянуто. Факти, викладені в ньому, підтвердилися частково…Після проведення перевірки дільничним інспектором  міліції Ц-Міського РВ КМУ БОРЧАНОМ А.С. , у зв’язку з відсутністю складу злочину, на підставі ст. 6 п. 2 КПК України у порушенні кримінальної справи було відмовлено (ВМ №3408 від 24.09. 2009 р.)… По результатам розгляду заяви Вам  було направлено відповідь за вих. 21/4988к від 25.092009 р…”

Одержавши таку відповідь, я прореагував на неї, при цьому,  зокрема, вказавши у своєму зверненні до начальника Криворізького міського управління внутрішніх справ Олександра БІЛОУСОВА  на вісім розбіжностей у отриманій мною інформації з реальною дійсністю, а також  надіслав копію цього звернення начальнику Дніпропетровського обласного управління  внутрішніх справ Анатолію НАУМЕНКУ (Звернення зазначені керівники отримали відповідно 13 і 14 жовтня). В тому зверненні я зазначив і про те, що ніякого повідомлення про відмову не отримував, і що у відповіді чомусь взагалі не згадується про мою заяву від 24 вересня 2009 року, зареєстровану в райвідділі Центрально-міського району, і про те, що фактично ніякої перевірки та слідчих дій на подвір’ї та в будинку, де я мешкаю, працівниками міліції не було проведено, та цілу низку інших моментів. 

Крім того, я також написав, що 3 жовтня повідомив міське управління  (зробив це у вигляді пояснення) про те, що невідомі особи побували на моєму подвір’ї  вдруге й намагалися проникнути в одне з господарських приміщень, але знову нічого не вкрали, тільки підтвердивши цим самим мою заяву про те, що це є спроба залякування журналістів-правозахисників, які  послідовно виконують свої функції.  А ще – про те, що склад злочину все-таки є, бо було ж проникнення в житло й порушено моє конституційне право на недоторканність житла та право на приватність (відповідно до Євроконвенції). До того ж, у заяві від 24 вересня (про яку чомусь взагалі не згадував у своїй відповіді пан БІЛОУСОВ) я також інформував, що в будинку та в одному з господарських приміщень ще 23 вересня  під час тих нічних подій було видавлено скло у двох шибках.

Тому підсумовую цю свою інформацію тим, що нині я стривожений і обурений такими неадекватними до того, що сталося, діями правоохоронців і  самою відповіддю начальника Криворізького міського управління внутрішніх справ Олександра БІЛОУСОВА,  в якій викладена інформація аж по вісьмох пунктах не відповідає дійсності.

Сергій ЗІНЧЕНКО 

prosvita.at.ua

Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1144 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: