PP

     Вівторок, 23.04.2024, 10:38



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2011 » Грудень » 28 » Письменники брати КАПРАНОВИ: Кривий Ріг дасть фору Дніпропетровську
17:13
Письменники брати КАПРАНОВИ: Кривий Ріг дасть фору Дніпропетровську
Українські письменники, які самі себе видають - брати-близнюки Дмитро та Віталій КАПРАНОВИ, відвідали Дніпропетровськ в Андрїїв день і влаштували «Ангельський шабаш». У ході зустрічі з читачами КАПРАНОВИ представили свою програму, яку назвали «Ангельський шабаш». Таку назву письменники пояснили просто: «Всі ми знаємо як розважається нечисть, а от як це роблять ангели - ніхто не знає. От ми хочемо запропонувати такий варіант ангельських розваг». Брати читали вірші і співали, а потім викликали особливий інтерес у присутніх читанням уривків з автобіографічної книги «Щоденник моєї секретарки». Зі слів авторів, усі події відбувалися з ними в житті.
Своєю появою книга зобов'язана однією з секретарок КАПРАНОВИХ, якій заманулося вести особистий щоденник в робочому журналі. «Сергій Миколайович запропонував мені яблуко. Я відмовілася. Думаю, що ми іще не в тих стосунках, коли можна отак от просто запропонувати мені яблуко ..», - брати зізнаються, що саме такий запис залишила їх підпорядкована, чим зворушила до глибини душі. Вони задумалися над тим, що погано знають свій народ: «Виявилося, є ще в природі дівчата, навіть киянки, які не те, що при першій зустрічі телефон свій нікому не дадуть, а відмовляться навіть від яблука...»
У кінці вечора Віталій КАПРОАНОВ відповів на кілька запитань
- Які у Вас асоціації з Дніпропетровськом - адже Ви не в перший раз приїжджаєте сюди?
- По-перше, це - річка Дніпро. Чудова набережна, якої більше немає в жодному місті України. Нам, як яхтсменам, подвійно приємно пройтися по доглянутій прогулянковій набережній. У тому ж Києві її зараз всю забудовують. По-друге, Дніпропетровськ може сміливо змагатися з Херсоном за звання степової столиці Україні. Місту треба включитися в змагання за звання культурної столиці! Особисто для нас Дніпропетровськ посідає друге місце серед культурних центрів після Львова.
- Кого з дніпропетровських культурних діячів, можливо організаторів, Ви вважаєте значущими для української книги, українського видавництва?
- Це - Макс ПАЛЕНКО, який створює ілюстрації для «Видавництва Старого Лева» і «А-БА-БИ-ГА-ЛА-МА-ГИ». Ми хочемо залучити його до роботи в нашому видавництві теж. Це, безумовно, «Арт-Вертеп». І художниці сестри Гаєви. Нам вони цікаві, по-перше, тому що вони близнюки (посміхається), а по-друге, ми вважаємо, що вони гідні бути представленими всій Україні. Дуже важко в книжковій справі починати публікувати молодих авторів. З Кривого Рогу у нас є автор Оля БАРАНОВА. Зараз готується до випуску книга «Формула» криворіжця Ігоря БУЗЬКА. Вважаю, що Кривий Ріг з точки зору літератури може дати фору Дніпропетровську.

dnepr.comments.ua
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1387 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: