PP

     Четвер, 18.04.2024, 11:27



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2010 » Жовтень » 16 » Перша українська сотня
20:13
Перша українська сотня
У це тоді, в серпні 2006-го, не вірили наші недруги. Щонайбільше вони пророкували нам сім чисел газети, а після того: „або закриють, або самі зупинитеся, оскільки грошей не вистачить”. Та, як це не дивно, не сталося жодного збою: щомісяця лягало на стіл читачів по два числа. А в одному з перших редакція навіть заявила: „Прапор Майдану – в наших руках”. І справді: попри відхід від своїх обіцянок „помаранчевих вождів”, попри величезну фінансову скруту й намагання тих недругів не тільки забрати газету, а навіть саму нашу просвітянську організацію знищити, ми не випустили з рук цього прапора: не відійшли від українських ідеалів.
Та не було б взагалі цього розмаїття тем на сторінках газети, не було б і багаточисленних розповідей про те, чим живуть українці в різних містах на тлі історії молодої української держави, аби не активна діяльність технічного редактора газети Олександра ЧИЖИКОВА з організації подорожей просвітян (починаючи із відзначення 100-річчя нашого видатного художника Григорія СИНИЦІ) до Києва, до Полтави і Жуків, до Канева... Не була б газета такою цікавою, якби не вміщені в ній ексклюзивні інтерв’ю нашого секретаря „Просвіти” (і одночасно – редактора криворізького міського державного радіомовлення) Олени МАКОВІЙ з видатними сучасниками: Дмитром ПАВЛИЧКОМ, Борисом ОЛІЙНИКОМ, Юрієм АНДРУХОВИЧЕМ... Не дізналися б про вихід газети її сьогоднішні читачі із понад тридцяти країн на різних континентах, аби не справді креативна діяльність просвітянина і голови місцевої організації Спілки офіцерів України Петра ЛИСЕНКА зі створення та просування в Інтернет-мережі сайтів (причому – не тільки „Просвіти”, самої газети і спілки, а навіть – персональних). Величезний обсяг правозахисної роботи виконала і виконує для газети просвітянка Валентина КРИВДА, активно займаються розповсюдженням «Променя Просвіти» просвітяни Сергій ДАШКОВСЬКИЙ (дуже важливо, що, в першу чергу, - серед гірників Криворіжжя),голова просвітянської організації Верхньодніпровського району Михайло Симоненко, криворізькі просвітяни Василь НОСАЧ, Романія СОБЧАК, Олександр ДОРОХОВ… Але найбільший обсяг організаційно-матеріальної роботи виконують голова «Просвіти» Микола КОРОБКО і його перший заступник Володимир НАЛУЖНИЙ. Крім того, газета виходить у світ також завдяки пожертвам як криворізьких просвітян, так і - представників української діаспори США, про що ми вже неодноразово писали.
І для того, щоб цей газетний потік українського друкованого слова на Криворіжжі і в області продовжився, ми просимо всіх бажаючих підтримати видання. З цією метою називаємо наші реквізити:
КМО ВУТ „Просвіта” імені Тараса ШЕВЧЕНКА. Код – ЗКПО – 20207714, рахунок 2600000018966 в ВАТ „Укрексімбанк”, м. Кривий Ріг, МФО 305589. Призначення платежу „Благодійний внесок на видання газети” або „Безповоротна фінансова допомога”.
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1005 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: