PP

     Четвер, 28.03.2024, 16:02



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2011 » Лютий » 25 » «Пектораль» підтримує молоду наукову еліту
20:26
«Пектораль» підтримує молоду наукову еліту
13-й рік поспіль на базі Криворізької гімназії №91 проходить конференція-захист науково-дослідницьких робіт під назвою «Пектораль». На ній розглядаються актуальні питання розвитку науки й культури в нашій державі. Мета такого зібрання - пошук та підтримка молодої наукової еліти. Цього року на захід представили роботи майже 60 учнів 9-11 класів шкіл міста. Свої дослідження вони захищали у 6-ти секціях: мистецтвознавства, правознавства, історії України, світової літератури, української літератури 19 століття, сучасної української літератури.
Як зазначила заступник директора з науково-методичної роботи, вчитель української мови та літератури Людмила ПОМАЗАН, з часу започаткування конференції майже втричі збільшилася кількість учасників, з’явилися нові секції. Втім, цього року, на жаль, не вдалося відкрити секцію психології, оскільки дослідження представили лише вихованці 16-го металургійного ліцею.
Серед кращих робіт «Пекторалі» журі визнало роботи з мистецтвознавства Лізи ДАВОЯН з 41-ої загальноосвітньої школи, з історії України - одинадцятикласниці Криворізького природничо-наукового ліцею Ганни ЗАГОРУЙКО, з української літератури 19 століття - вихованки Жовтневого ліцею Світлани САЄНКО та одинадцятикласниці Криворізького ліцею для сільської молоді Інни ЛАМАНОВОЇ. Господарі заходу (учні 91-гімназії) здобули перемогу у секції із сучасної української літератури (Ліза САБАРСЬКА), світової літератури (Артем ГОЛІКОВ) та правознавства (Катерина СІВОХІНА)..

Олена МАКОВІЙ
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 888 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: