PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 13:33



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2012 » Грудень » 28 » Олег ТЯГНИБОК став "Особистістю року" за версією журналу "Корреспондент"
11:45
Олег ТЯГНИБОК став "Особистістю року" за версією журналу "Корреспондент"
ЖУРНАЛ "Корреспондент" водинадцяте оголосив "Особистість року". У 2012 році це звання здобув лідер ВО "Свобода" Олег ТЯГНИБОК. На думку редакції, його популярність відображає основну тенденцію в українському суспільстві, а саме - дедалі сильнішу невдоволеність владою і радикалізацію електоральних настроїв. Паралельно з підготовкою номера на сайті відбувалося голосування за "Особистість року"-2012. Думка інтернет-користувачів збіглася з думкою редакції - тут також перше місце посів ТЯГНИБОК, за якого проголосувало 40% читачів сайту, що взяли участь в опитуванні.
"Корреспондент" зазначає, що на парламентських виборах у 2012 році праворадикальна партія ТЯГНИБОКА набрала за списками 10% голосів виборців. З урахуванням мажоритарників ВО "Свобода" сформувала четверту за чисельністю фракцію у Верховній Раді - у них 37 мандатів. Такого високого результату "Свободи" не міг передбачити ніхто. Це означає, що частина українців хоче мати в Раді не просто опонентів влади, а активну силу, "спецназ опозиції", стверджує редакція.
"2,129 мільйона людей, російсько- та україномовних, які відчули себе чужими у своїй країні, зробили те, що вони могли зробити, - скрутили дулю владі і проголосували за найрадикальнішу опозицію, ВО "Свобода". Понад 2 мільйони виборців вперше за довгий час дали карт-бланш людям з переконаннями та ідеологією. І не факт, що для тих, хто голосував за ТЯГНИБОКА і Ко, близькі їхні погляди. Факт, що погляди ці не дозволять "свободівцям" спокуситися грошима і - на думку виборців - перейти в стан ворога", - заявив головний редактор журналу "Корреспондент" Віталій СИЧ .
Редакція звертає увагу на те, що "Особистість року" за версією журналу "Корреспондент" - це не нагорода і не визнання заслуг, а спроба визначити людину, а з нею ідеї і тенденції, які найсильніше вплинули на життя країни в році, що минає.
Торік "Особистістю року" стала Юлія ТИМОШЕНКО у зв'язку з процесом над нею, який приголомшив світ. У 2010 році це звання одержав Віктор ЯНУКОВИЧ за безпрецедентну консолідацію влади. У 2009 році в номінації перемогли одразу троє - Арсеній ЯЦЕНЮК, Сергій ТІГІПКО і Анатолій ГРИЦЕНКО - як уособлення запиту, що посилюється в суспільстві, на альтернативу. У 2008 році - Віктор БАЛОГА, у 2007 і 2005 роках – ТИМОШЕНКО, у 2006 році - Олександр МОРОЗ. У 2004 році журнал відзначив цим званням переконливу перемогу Віктора ЮЩЕНКА в напружених президентських перегонах. У 2003 році першість віддали одночасно двом політикам – ЮЩЕНКУ і Віктору МЕДВЕДЧУКУ, а перед цим - Леоніду КУЧМІ.

NEWSru.ua, 20 грудня 2012 року.
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 738 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: