PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 09:03



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Вересень » 16 » ОЧИЩЕННЯ і ПОПОВНЕННЯ в незалежній профспілці на ПАТ «Євраз Суха Балка»
21:56
ОЧИЩЕННЯ і ПОПОВНЕННЯ в незалежній профспілці на ПАТ «Євраз Суха Балка»
Як мовиться у відомому прислів’ї, курчат рахують восени. Тож осінь почалася, і після конференції, що відбулася у останній день літа, члени незалежної профспілки гірників підприємства «Євраз Суха Балка» мають уже свої перші результати. Бо вони ще до її початку впевнилися й у точності інших мудрих народних висловлювань (зокрема, - щодо того, що риба гниє з голови), а тому мають тепер нового голову профспілкової організації, Олександра БОНДАРЯ, який протягом останніх місяців тимчасово тільки виконував обов’язки керівника. А той, якого незалежники «Сухої Балки» перед цим обрали, Анатолій ТРЕТЯКОВ, не тільки не виправдав їхніх сподівань, а й, грубо кажучи, наплював їм у душі своїми вчинками. Саме через це конференція схвально поставилася до рішення ради представників НПГУ про відсторонення його від виконання обов’язків голови профкому після проведеної в липні цього року комплексної перевірки й наступного розпорядження голови НПГУ Михайла ВОЛИНЦЯ доручити заступнику голови Олександру БОНДАРЮ виконувати його обов’язки. Більше того, конференція взагалі виключила Анатолія ТРЕТЯКОВА з членів своєї організації, тобто – провела очищення. І, як виявляється, - було за що.
Бо дуже гірко було слухати навіть мені, сторонній людині, акт проведеної перевірки (а він ледве вмістився на десяти сторінках), що його текст зачитував Андрій КОЗАК, про негідні довіри колективу «художества» Анатолія ТРЕТЯКОВА на тій посаді. Адже він здійснював фінансові порушення, маніпулюючи з профспілковими внесками, неодноразово підмінював своїм особистим рішенням думку цілого профкому, фактично використовував зібрані товаришами по роботі кошти у своїх особистих інтересах, а контроль у комісії з охорони праці віддав на користь роботодавців, зробивши профспілкову організацію беззахисною у цьому дуже важливому питанні. Та все це – лише дещиця викладеного у акті за результатами проведеної комплексної перевірки. Але найгірше – в тому, що Анатолій ТРЕТЯКОВ так і не визнав своєї провини (хоча його діяльністю будуть уже займатися правоохоронні органи) й навіть більше того – намагається створити паралельну структуру незалежної профспілкової організації.
Така нахабна позиція і таке ганебне й зверхнє ставлення до своїх товаришів по роботі шокували навіть голову НПГУ Михайла ВОЛИНЦЯ (а він узяв участь у проведенні цієї конференції), якому дуже багато чого ганебного довелося бачити у своєму житті.
Однак є тут і світлі моменти. І найголовніший - у тому, що приблизно всього лише за місяць (коли обов’язки голови профспілкової організації виконував Олександр БОНДАР) було подано аж 34 заяви у члени НПГУ цього колективу. Причому 80 відсотків із них (як було сказано) – від гірників із підземної групи. А це означає, що відбувається довгоочікуване поповнення.
У кінці ж варто зазначити ще про одне, на чому наголосив Михайло ВОЛИНЕЦЬ, виступаючи на цій конференції. А він сказав, що треба по-справжньому боротися за підвищення свого заробітку. А можливості для цього є, якщо поглянути на прибутки власників підприємства й при цьому ще врахувати той факт, що, наприклад, у шахтарів-вугільників розмір зарплати – третій в Україні після авіаторів і працівників фінансової сфери.

Іван БІЛОХРЕСТ
Переглядів: 747 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: