PP

     Четвер, 28.03.2024, 23:09



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2014 » Липень » 10 » ОБСЄ звинувачує Росію в окупації України і не визнає референдум у Криму
13:16
ОБСЄ звинувачує Росію в окупації України і не визнає референдум у Криму
1 липня Парламентська асамблея Організації з безпеки та співробітництва в Європі підтримала проект резолюції, в якій засудила дії Росії щодо України. За відповідне рішення проголосували 92 учасники засідання, передає Еспресо.TV з посиланням на «РБК-Україна».
У резолюції, зокрема, засуджується «очевидне, грубе порушення Гельсінських принципів Російською Федерацією щодо України, в тому числі особливо кричуще порушення суверенітету і територіальної цілісності цієї країни». При цьому в ході дебатів щодо резолюції було підтримано поправку, згідно з якою засуджується окупація території України.
Крім того, резолюція засуджує військову агресію і різні форми примусу з боку Росії, спрямовані проти України. Також, згідно з резолюцією, ОБСЄ вважає референдум, що відбувся в Криму 16 березня, нелегітимним. У зв'язку з цим ОБСЄ закликає всі держави-учасники відмовлятися від визнання насильницької анексії Криму з боку Росії, а також до підтримки «взаємоузгодженої і повністю обґрунтованої міжнародної реакції на дану кризу та приєднання до неї». Також ОБСЄ закликає Росію припинити втручання в Україні та привести свої дії в рамках відносин з Україною і з усіма державами-учасниками у відповідність з Гельсінськими принципами.
В ході дебатів учасники засідання також підтримали поправку, згідно з якою в резолюцію був включений пункт з вимогою від РФ відмовитися від військових польотів над Північно-Балтійським регіоном, негайно відвести свої сили від балтійських держав і «припинити свою підривну діяльність серед етнічного російського населення Латвії, Литви та Естонії». При цьому резолюція підтримує зусилля та ініціативи, що безперервно вживаються ОБСЄ у відповідь на цю кризу, і закликає всі держави-учасники ОБСЄ надати ресурси та політичну підтримку, а також дати можливість ОБСЄ безперешкодно здійснювати свою діяльність на всій території України, включаючи Крим.

Еспресо.TV,
1 липня 2014 року
Переглядів: 582 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: