PP

     Четвер, 28.03.2024, 13:15



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2015 » Червень » 11 » На Дніпропетровщині суд заборонив закривати сільські школи
20:42
На Дніпропетровщині суд заборонив закривати сільські школи
На Дніпропетровщині за втручання прокуратури відновили роботу двох навчальних закладів у Царичанському районі, повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

За даними відомства, прокуратура Царичанського району в судовому порядку оскаржила рішення сесій Залеліївської і Юр'ївської сільрад, які вирішили призупинити роботу двох загальноосвітніх шкіл I-II ступенів, де загалом навчаються 108 дітей.

Прокуратура встановила, що сільські ради ухвалили рішення з перевищенням повноважень.

«Крім того, сільські школи значно віддалені від найближчих навчальних закладів району, призупинення роботи шкіл може призвести до порушень конституційних прав дітей на освіту, а також до скорочення робочих місць вчителів та інших працівників навчальних закладів», - заявили в прокуратурі.

Незаконними рішення про закриття двох шкіл визнав Царичанський районний суд.

Наразі в сільських школах, які були закриті, готуються до початку роботи пришкільних оздоровчих таборів.

Раніше у відділі освіти Царичанської райдержадміністрації заявляли, що через брак бюджетних коштів у 2015-2016 навчальному році 4 із 17 шкіл району можуть призупинити роботу.

Посадовці зазначали: якщо не закрити малокомплектних шкіл, де у класах по 5-6 учнів, а деяких класів взагалі немає, то вже у жовтні вчителям усього району буде нічим платити зарплату. Це викликало критику з боку громадських об'єднань освітян, які заявили: жоден заклад освіти в області не може припинити існування без громадських слухань та згоди батьківських комітетів.

Сайт «Дніпроград», 8 червня 2015 року
Переглядів: 599 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: