PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 10:44



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2013 » Квітень » 13 » Мирна сесія з «БЕРКУТОМ» у коридорі та з ІНШИМИ ОХОРОНЦЯМИ біля будинку влади
19:39
Мирна сесія з «БЕРКУТОМ» у коридорі та з ІНШИМИ ОХОРОНЦЯМИ біля будинку влади
Протягом останніх двох місяців проведення пленарних засідань Криворізькою міською радою у мене асоціюється не з роботою тих, яких обрали депутатами задля служіння нам, криворіжцям, з метою поліпшення нашого життя. Навпаки, я бачу, по-перше, створення перешкод для моєї діяльності як журналіста; по-друге, - створення умов, за яких стає дуже важко поставити свої запитання на прес-конференції міському голові (чи за його відсутності – секретареві міськради) і отримати при цьому зрозумілі відповіді; по-третє, - відсутність у випусках новин на телеканалі муніципальної ТРК «Рудана» інформації про виставлення цілих редутів охоронців перед початком та під час роботи сесії; по-четверте, - надзвичайно вибіркове інформування на тому телеканалі не тільки про перебіг самої сесії, а в першу чергу – про прес-конференцію після неї, коли деякі журналісти намагаються вирвати у керівників міста живе слово про те, що ж насправді в Кривому Розі відбувається.
Тому не можу не повідомити нашим читачам про те, що 27 березня мені довелося перед початком роботи сесії хвилин п'ятнадцять ходити від одних охоронців до інших, пред’являючи акредитаційну картку редактора газети, ходити від одних дверей до інших, доки мене (та інших журналістів) нарешті впустили в той будинок, де засідає місцева влада.
Але якщо після минулої сесії (27 лютого) міський голова Юрій ВІЛКУЛ хоч намагався дати прямі відповіді на запитання (перед цим журналістам довелося більше двадцяти хвилин його чекати й вислуховувати свого роду «вступне слово» про саморекламу влади), то цього разу секретар міськради Сергій МАЛЯРЕНКО (міського голови не було в місті) взагалі не провів прес-конференцію!..
То, виходить, що у нас в місті відповідальної за свої справи влади немає, а її замінює той (на тому місці, де його поставили), кого за часів войовничого більшовизму називали «чєловєк с ружьйом»? Бо ж для чого, з одного боку, уникати запитань, а з іншого – виставляти біля будинку, де засідає влада, і всередині, близько півтори сотні охоронців? Це проти тих двох-трьох десятків людей, які прийшли на мирний протест? То хіба це не є ознаками створення поліцейської держави на рівні нашого міста (до речі, - не Української держави, бо охоронці спілкуються зазвичай не державною мовою) Я, наприклад, таку владу сприймаю як чужинську. Але на ці запитання я обов’язково хочу отримати відповіді.

Сергій ЗІНЧЕНКО

НА СВІТЛИНАХ:

 

 

 

 

так охороняють будинок влади, коли проходить сесія. 
Фото автора.
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 674 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: