PP

     Середа, 24.04.2024, 07:45



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2010 » Березень » 17 » Марина ПАВЛЕНКО після «Коронації…», «Смолоскипа»… - у Кривому Розі
11:30
Марина ПАВЛЕНКО після «Коронації…», «Смолоскипа»… - у Кривому Розі
Днями у рамках туру «Містами України» до Кривого Рогу завітала відомий автор творів для дітей і представник видавництва «Грані – Т» Марина ПАВЛЕНКО. На сьогодні це доволі успішна українська поетка й прозаїк, неодноразово помічена у якості переможця різних конкурсів. А років тринадцять тому (у червні 1997-го) вона тільки вперше побачили свої твори надрукованими (це були вірші у газеті «Кримська світлиця»).
Потім пішов бурхливий розвиток молодої студентки, яка стала спочатку вчителькою початкових класі Уманської міської гімназії, що на Черкащині, а згодом - викладачем кафедри української літератури й українознавства Уманського державного педуніверситету імені Павла ТИЧИНИ, Кандидатом педагогічних наук і доцентом, автором багатьох наукових публікацій та методичних рекомендацій.
Зустрівшись із школярами у центральній дитячій бібліотеці Кривого Рогу, вона розповіла, в основному, про свою діяльність як письменника і поета, автора численних творів і переможця багатьох літературних конкурсів. Таких, наприклад, як «Коронація слова», «Гранослов», «Привітання життя», «Смолоскип» та інших.
Діти уважно слухали, задавали свої запитання і отримали в результаті зустрічі справді великий заряд бадьорості і оптимізму, які випромінювала авторка.
Завдяки подібним зустрічам з творцями й педагогами одночасно діти отримують не тільки певну інформацію, певні знання, але й бачать перед собою реальні орієнтири. І, можливо, на цій зустрічі в криворізькій бібліотеці хтось із юних слухачів сказав собі: «А чому б і мені не спробувати?»

Олена МАКОВІЙ


На світлині: письменниця Марина ПАВЛЕНКО.

Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 2526 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: