PP

     П`ятниця, 19.04.2024, 15:20



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2011 » Листопад » 13 » Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини в Кривому Розі
21:34
Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини в Кривому Розі
 З 10 листопада по 3 грудня цього року в Кривому Розі будуть відбуватися заходи і демонструватися документальні фільми VIIІ Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини. І це вже вп'яте поспіль організатором мандрівного фестивалю в нашому місті виступає Криворізьке міське об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, а разом з ним цього року – і нещодавно створене Криворізьке міське правозахисне товариство.
У минулому році (за координації просвітян) фільми переглядали студенти Криворізького державного педагогічного університету, учні загальноосвітніх середніх шкіл №№ 4, 40, 51, 60, 70, 74, 100, курсанти Криворізької філії Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, а у військовому містечку на мікрорайоні Макулан військовослужбовці - разом 1465 глядачів. Особливим успіхом у минулому році користувався фільм української режисерки Олени ФЕТІСОВОЇ «Не один вдома», про самовіддане життя вчительки з Волині у справі виховання дітей з вадами хребта, та фільм Валерія БАЛАЯНА «Любіть мене, будь ласка!», про життя і загибель молодої московської журналістки-правозахисниці Анастасії БАБУРОВОЇ, яка народилась і навчалась в Україні в місті Севастополі.
Цього року найкращі документальні фільми на тему прав людини у рамках Мандрівного фестивалю Docudays UA побачать мешканці понад 120 міст і містечок України. Це, зокрема, міст Вінниці, Донецька, Дніпропетровська, Кривого Рогу, Кіровограду, Тернополя, Луганська, Львова, Житомира, Запоріжжя, Полтави, Кременчука, Сум, Чернігова, Чернівців, Харкова, Херсона, Сімферополя, Євпаторії, Ялти, Севастополя, Ізмаїла, Алчевська та інших. До програми цьогорічного Мандрівного фестивалю увійшли фільми-переможці 8-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, а також - фільми-призери найвідоміших міжнародних фестивалів документального кіно.
Прес-конференція мандрівного фестивалю про дні документального кіно в Кривому Розі запланована на 10 листопада (на 14-ту годину), і вона проходитиме в Криворізькому державному педагогічному університеті. Вже розроблено й графік показу фільмів. Відповідно до нього, 14 листопада, в понеділок, розпочнеться перегляд фільмів о 14-й годині у Недайводській середній школі Криворізького району, а наступного дня – у Криворізькій середній школі № 40 (об 11.00) та в Тернівському індустріальному технікумі Криворізького технічного університету (о 13.00). 16 листопада фільми про права людини о 13-й годині мають переглянути учні міської школи №70, а 17 листопада – (теж о 13-й годині) – вихованці Криворізького центру професійної перепідготовки, а годиною пізніше – курсанти Криворізького факультету Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. 18 листопада, в п’ятницю, фільми о 13-й годині переглянуть учні Криворізького коледжу Національного авіаційного університету. В неділю, 20 листопада, черга дійде до військовослужбовців, для яких кінопоказ розпочнеться з 9-ї ранку у військовому містечку на Макулані. А ось у Криворізькому державному педагогічному університеті перегляди кінофільмів проходитимуть протягом трьох днів: 15, 16 та 18 листопада. А ще далі фестиваль помандрує до учнів Криворізького індустріального ліцею, і демонстрація кінострічок там розпочнеться вже аж 29 листопада, з 8.15.
За окремою програмою протягом двох днів (2 і 3 грудня) демонструватимуться фільми в молодіжно-підлітковому центрі «Шелтер».
Оргкомітет залишає за собою право на внесення змін і уточнень до графіку мандрівного фестивалю документального кіно про права людини в Кривому Розі. Щодо цього слід звертати увагу на оголошення в інших місцевих засобах масової інформації.

Микола КОРОБКО, голова оргкомітету в Кривому Розі ( телефон 401-58-03),
Олександр ЧИЖИКОВ, координатор (098-893-42-93).
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 788 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: